POLÍTICA

El ple aprova, de manera inicial, la nova ordenança de sorolls i vibracions

per ReusDigital, Reus | 18 de juny de 2021 a les 13:39 |
Veïnat al nucli antic de Reus, en una imatge d'arxiu | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial la nova ordenança reguladora del soroll i les vibracions al municipi, i que adequa el text vigent actualment, del 1999. L’ordenança concreta els instruments jurídics i tècnics d’àmbit municipal, necessaris per prevenir i corregir la contaminació acústica.

Té per objectiu, segons s'ha assenyalat al ple, donar una resposta adequada a les inquietuds de la ciutadania vers la contaminació acústica, millorant la seva qualitat de vida, en un procés d’una creixent conscienciació ambiental.

Els canvis més destacables del nou text passen per la introducció del criteri de l’ús del sòl en la delimitació de les zones acústiques, i la seva vinculació amb l’urbanisme; les diferents zones de sensibilitat acústica en que primerament es dividia el territori ara se subdivideixen en subzones atenent a criteris urbanístics i els límits acústics varien entre elles;  a més s’augmenta el grau d’exigència dels objectius de qualitat acústica aplicables, principalment per als nous desenvolupaments urbanístics i a l’interior de les edificacions destinades a usos sensibles al soroll, com ara, residencials, hospitalaris, educatius o culturals.

Altres canvis tenen a veure amb els valors límit d’immissió interior, que ja no depenen de la zona de sensibilitat acústica sinó de l’ús dels locals o dependències; s’estableixen a més noves franges horàries d’avaluació del soroll, així com grups d’activitats segons el seu potencial de soroll i s’estableixen límits mínims d’aïllament d’acord amb aquest potencial per tal de garantir no sobrepassar els límits màxims d’immissió establerts.

A més, s’estableixen igualment límits per a la transmissió del soroll d’impacte; i condicions acústiques mínimes que haurien de respectar les activitats a l’aire lliure que disposin de sistemes de música o so amplificadors. Al text també es regula la suspensió provisional dels objectius de qualitat acústica per causes degudament justificades i acreditades amb el corresponent estudi acústic, per exemple en cas d’obres importants.

Finalment, es defineixen el casos de suspensió automàtica dels objectius de qualitat acústica, per exemple en cas de les festes majors de Sant Pere i de Misericòrdia, actes de rellevància econòmica, cultural o festiva organitzats o participats per l’Ajuntament, com la revetlla de Sant Joan, festa de cap d’any, carnestoltes, el festival Trapezi, actes d’Estiu a la fresca, festes de barris i actes de dinamització de la ciutat en època nadalenca.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: