INFRAESTRUCTURES

Llum verda a la redacció del projecte del darrer tram de l'A-27, entre Lilla i l'enllaç amb l'AP-2 a Montblanc

El pressupost és d'1,1 milions d'euros

Visita d’obres al túnel de Lilla, el març d'enguany | ACN
per Reusdigital.cat, Camp de Tarragona | 18 de juny de 2021 a les 13:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat el contracte de serveis per redactar el projecte de construcció de l'últim tram de l'autovia A-27, entre l'enllaç de Lilla i el de l'autopista AP-2 a Montblanc. El pressupost és d'1,1 milions d'euros.

L'A-27, en la recta final d'obres, unirà Tarragona i Montblanc com a via alternativa a la N-240, millorant el flux de comunicacions cap al port. Actualment ja estan en servei 23 quilòmetres d'autovia entre Tarragona i Valls, i es troben en execució les obres del tram entre Valls i la pedania de Lilla (Montblanc), que el ministre va visitar al març amb motiu de l'acabament de la perforació del túnel, el punt més complex i costós de tot el traçat de l'autovia.

Aquest projecte per connectar l'autovia i l'autopista tindrà el seu inici a l'enllaç de Lilla, punt final del tram actualment en execució i, amb una longitud aproximada de 5,5 quilòmetres, finalitzarà a l'enllaç amb l'AP-2, a l'altura de Montblanc. L'abast del projecte inclou reconfigurar l'enllaç entre aquestes vies a Montblanc per facilitar la transferència de trànsit entre les dues infraestructures, ja que la seva configuració actual no resultarà apropiada després de l'augment de trànsit que previsiblement es produirà amb l'alliberament de peatge de l'autopista AP-2, al setembre de 2021.

La solució serà d'autovia, amb la mateixa secció que s'ha construït en els trams anteriors de l'A-27, i com a punt singular contempla la cruïlla de les vies de l'AVE Madrid-Tarragona-Barcelona mitjançant un pas inferior, segons informen fonts del ministeri.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: