1 de 10
RESIDUS

S'aprova el Pla Local de Prevenció de Residus 2021-2026

Inclou un total de 12 actuacions concretes

Una imatge del ple telemàtic | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, 18 de juny de 2021 a les 12:47 |
Aquest article es va publicar originalment el 18 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera definitiva aquest divendres, 18 de juny, el Pla Local de Prevenció de Residus de Reus 2021-2026, el document que actualitza i amplia el Pla Local de Prevenció de residus municipals pel període 2018-2022 i que ja definia l'estratègia a seguir en l'àmbit de la prevenció a curt i mitjà termini.

El nou Pla de Prevenció de Residus defineix una sèrie d'accions per a implantar en el municipi en els pròxims anys que han estat escollides segons l'actualització del Pla anterior, a criteris de cost econòmic, potencial de prevenció de residus, complexitat d'implementació, etc. Fruit del conjunt de mesures previstes en el pla, més altres municipals i supramunicipals, s'estima que sobre el 2023 s'assolirà l'objectiu de reducció del 15% en la generació per càpita respecte dels valors de l'any 2010.

De totes maneres, el document estableix l'objectiu de superar aquest 15% i marca com a fita arribar als 1,15 kg/hab/dia per l'any 2025. En total, el pla inclou 12 actuacions de prevenció, amb una inversió inicial de 234.900 euros.

Per a cada una de les accions recollides en el pla, es defineixen diversos indicadors per avaluar la seva implantació i els seus resultats. La prevenció de residus comporta un seguit de beneficis de diferent magnitud i context, entre els quals l'estalvi de recursos naturals, la disminució dels impactes ambientals, la millora de la qualitat de vida, la reducció dels costos de la gestió de residus i els beneficis socials associats.

En l'àmbit municipal, els beneficis directes estan relacionats principalment amb l'estalvi de costos que poden comportar algunes actuacions, la millora de l'espai públic i les diferents externalitats socials positives generades per algunes de les actuacions de prevenció. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: