ENSENYAMENT

Més d'una vintena d'alumnes de Formació Professional Dual faran les pràctiques a Repsol

Aquesta modalitat de formació es desenvolupa al Complex Industrial des de l'any 2008

per Reusdigital.cat, 18 de juny de 2021 a les 12:35 |
Repsol ha mantingut la seva col·laboració en el curs 2020/2021 | Cedida
Repsol aposta un any més per la Formació Professional Dual, i acull 25 alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Química Industrial de l'IES Comte de Rius perquè realitzin les pràctiques en diferents àrees de processos del Complex Industrial.

També s'han incorporat 2 estudiants de CFGS Dual de Laboratori d'Anàlisi i Control de Qualitat de l'Institut Comte de Rius, 2 estudiants del CFGS Dual de Mecatrònica, 1 estudiant del CFGS Dual de Sistemes de telecomunicacions Institut Pere Martell i 1 estudiant del CFGS Dual Automatització i Robòtica de l'Institut Comte de Rius.

La Formació Professional Dual combina formació acadèmica, impartida al centre educatiu, amb pràctiques ofertes per empreses col·laboradores, la qual cosa permet als alumnes formar-se en un entorn laboral real.

Aquesta modalitat de formació es desenvolupa al Complex Industrial de Repsol a Tarragona des de l'any 2008 amb la signatura del primer conveni entre la companyia multienergètica i la conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Repsol va ser una de les primeres empreses a col·laborar en aquest tipus d'iniciativa convertint al Complex Industrial de Tarragona en el millor escenari per potenciar i facilitar la formació i capacitació dels futurs professionals de sector.

En el curs 2020/2021, tot i les circumstàncies excepcionals, Repsol consolida a Tarragona la seva aposta per la Formació Professional Dual garantint als alumnes totes les mesures de seguretat i de prevenció davant la Covid-19. El setembre de 2021 s'incorporen 16 nous estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Química Industrial 2020-2022, que cursaran les pràctiques a Repsol. Addicionalment, també s'incorporen 5 estudiants d'altres cicles formatius.

En el període comprès entre 1997 i 2021, s'han realitzat 53 cursos de Formació Professional al Complex Industrial de Tarragona, amb un total de 953 alumnes, dels quals 712 han passat a ser treballadors de Repsol. Aquestes dades suposen un 75% d'inserció laboral a Repsol. La xifra total d'inserció laboral total és del 90% (sumant els alumnes que s'han incorporat a Repsol i a altres empreses del sector). Des de 2012, any de formalització del model Dual d'FP a Catalunya, el total d'alumnes que han cursat aquesta modalitat al Complex Industrial de Tarragona ha estat de 373, dels quals 264 (un 71%) s'han incorporat a la plantilla de Repsol.
Participació