1 de 10
MOBILITAT

Dissabte entren en vigor les zones de pagament per aparcar a diversos carrers de l’Hospitalet

per ReusDigital, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | 18 de juny de 2021 a les 12:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La temporada d’estiu en les noves zones d’estacionament regulat de l’Hospitalet de l’Infant s’iniciarà el dissabte 19 de juny i finalitzarà el 15 de setembre. Aquest és el període que l’Ajuntament implantarà el sistema d’estacionament regulat de vehicles a la via pública a aquest nucli de població, amb l’objectiu de facilitar l’estacionament del veïnat a la zona de platges de l’Hospitalet de l’Infant i la seva àrea d’influència, que els turistes i visitants contribueixin al manteniment de les platges amb una aportació econòmica; i promoure la mobilitat a peu, reduir el trànsit i la contaminació.

Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament ha establert dues zones d’aparcament amb tarifes diferenciades en funció del temps d’estacionament: la zona verda, d’ús prioritari per als vehicles residents (aquells censats al municipi o amb rènting d’empresa i amb persones empadronades al municipi), que podran estacionar-hi de manera gratuïta sense límit de temps; en aquesta zona, les persones no empadronades amb vehicle censat pagaran les tarifes de la zona verda (més barates que les de la zona blava); i els vehicles no censats, la tarifa de la zona blava.

També hi la zona blava, destinada als turistes i visitants, on els vehicles residents tindran una bonificació de dues hores gratuïtes. En aquesta zona també, els vehicles no residents tindran una hora gratuïta, per compres o consumicions superiors a 20 euros als petits comerços i establiments de restauració adherits a les associacions empresarials locals. Tant per a una zona com per a l’ altra, hi haurà abonaments sense límits de temps per a períodes setmanals, quinzenals i mensuals.

Per a la zona blava, els hotels podran adquirir abonaments setmanals o quinzenals; i les persones empadronades al municipi i les empreses locals, abonaments per a 40 hores. D’altra banda, tant en la zona verda com en la blava, els vehicles de tecnologia ECO o ZERO tindran un descompte del 25% en les tarifes. L’ordenança fiscal número 17 reguladora de la taxa per estacionament de vehicles de tracció mecànica a la via pública en determinades zones, preveu exempcions de pagament per aquells vehicles conduïts o destinats al transport de persones amb mobilitat reduïda i per a vehicles en servei oficial propietat d’organismes públics, o els destinats a serveis d’emergències o ambulàncies, entre d’altres. Forma de pagament L’horari de pagament serà de dilluns a diumenge, de 10:00 a 20:00 hores.

Hi haurà dues formes de pagament: a través dels parquímetres o a través de l’aplicació per a mòbil Blinkay. Per utilitzar aquesta app, cal descarregar-la en APP Store o Google Play i donar-se d’alta (introduint l’adreça de correu electrònic, el nom de l’usuari o usuària i una contrasenya i escollint un mètode de pagament: targeta de crèdit o de dèbit o Paypal). Aquesta aplicació, que geolocalitza el vehicle, permet introduir el tipus de zona en què has estacionat i seleccionar el temps que desitges deixar el teu cotxe aparcat. També ofereix altres facilitats de pagament. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: