1 de 10
SALUT

Nova gerència al CMQ

Es tracta de Gemma Espigares, diputada d'ERC al Parlament entre 2018 i 2020

Exterior de l'antic Hospital, on ara hi presta serveis el CMQ | Infocamp.cat/ GDDCT
per Marc Busquets, Reus | 18 de juny de 2021 a les 11:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple d'aquest divendres ha tractat l'aprovació de la segona addenda al conveni entre la Generalitat de Catalunya, el Servei Català de la Salut i l'Ajuntament "per a la racionalització de l'activitat assistencial del sistema públic de salut" que es va formalitzar a finals de 2019. El punt establert a l'ordre del dia ha prosperat amb els vots del govern municipal, Cs i el regidor no adscrit, Raúl Meléndez. El PSC hi ha votat en contra i la CUP s'ha abstingut. 

Precisament ha estat la portaveu cupaire, Marta Llorens, qui ha aprofitat la seva intervenció per carregar contra el recent nomenament d'una nova gerent al CMQ. Aquest es va produir justament fa una setmana, amb caràcter d'urgència, i en funcions, per un termini de sis mesos, quan està prevista la convocatòria d'un concurs públic de la plaça. Ara, segons ha pogut saber Reusdigital.cat, el càrrec l'ostentarà Gemma Espigares, qui va ser diputada d'ERC al Parlament entre 2018 i 2020. 

Infermera i investigadora, ha estat distingida amb diversos reconeixements en el camp de la recerca, i també desenvolupa tasques de docent. Al debat d'aquest divendres, Llorens ha carregat contra la retribució bruta anual de la gerent, establerta segons ha dit en 80.000 euros, i ha criticat que en un context com l'actual, amb la dissolució de Ginsa "i la pèrdua de llocs de treball que això pot comportar", s'hagi optat per fer aquest pas. 

El regidor de Salut, Òscar Subirats, ha volgut donar resposta a Llorens per apuntar que va ser al consell d'administració de la setmana passada quan es van exposar els motius d'urgència que avalen la nova contractació. Entre altres qüestions, ha assenyalat que la redistribució dels recursos humans de Ginsa fan necessària la incorporació de la gerent, encarregada de dissenyar una planificació estratègica al CMQ per optimitzar recursos, i fomentar la salut pública, entre altres. Finalment, ha apuntat que segons l'aprovat al ple en el seu moment, la retribució "resta per sota del topall" establert a la seva categoria professional. 

La portaveu de Cs, Débora García, ha volgut indicar que el seu vot al consell va ser en contra del nomenament. "Considerem que els sous que es paguen són molts alts", ha manifestat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: