LLENGUA

Disset dones de Vinyols i els Arcs acaben un curs de català oral

per Reusdigital.cat, Vinyols i els Arcs | 18 de juny de 2021 a les 09:44 |
Una imatge del curs | CNL
El Servei Comarcal de Català del Baix Camp ha pogut oferir entre maig i juny un curs presencial de català oral a Vinyols i els Arcs, gràcies al finançament del Consell Comarcal del Baix Camp i a la col·laboració de l’Ajuntament de Vinyols i els Arcs. El curs de català oral Ep! Escolta i parla, amb una metodologia molt comunicativa, s’ha fet en horari intensiu de 9 a 11 i de dilluns a divendres en unes dependències municipals de la zona educativa.

Les sessions van començar el dilluns 17 de maig i van acabar el dimarts 15 de juny. Des del moment en què els Serveis de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp van proposar de fer el curs, hi va haver un gran interès per inscriure-s’hi i, de fet, de les 18 alumnes que s’hi van matricular, quasi totes han acabat el curs amb una assistència molt alta.

Pel que fa a la procedència de les alumnes, totes dones, la majoria són d’origen magribí, excepte dues romaneses. L’últim dia, les alumnes van rebre el certificat que acredita que han fet aquest curs de català. Al lliurament, a banda de la professora, Mariona Quadrada, hi van assistir la tècnica de Serveis de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp, Alicia Assenza; la regidora de Benestar i Família de l’Ajuntament de Vinyols, Emilia Martínez; l’alcalde del municipi, Arnau Guasch, que va pronunciar unes paraules a les alumnes, i la tècnica del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, Jenina Cases. Després dels parlaments, l’Ajuntament de Vinyols va obsequiar les alumnes amb unes mascaretes, i la professora i l’organització del curs, amb una planta.

En acabar, tot el grup es va fer una foto de família. Les alumnes van manifestar que havien quedat molt contentes amb el curs i que tenien ganes de continuar formant-se en llengua catalana.
Participació