1 de 10
SOLIDARITAT

Càritas Reus col·labora en la vacunació d'una quarantena de persones sense sostre

Des de Salut està prevista una segona tanda amb la vacuna Janssen

Una imatge de la roda de premsa de balanç de l'entitat | Alba Cartanyà
per Alba Cartanyà, Reus | 17 de juny de 2021 a les 11:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La setmana passada, Càritas Interparroquial de Reus va col·laborar amb la vacunació de persones sense llar que no tenen accés al sistema sanitari ordinari. Concretament, una quarantena d'usuaris del menjador social van rebre la vacuna de Janssen. Segons ha anunciat l'entitat, des de Salut es preveu engegar una segona tanda de vacunacions destinada a persones del col·lectiu que actualment es trobin a la ciutat de Reus.

Aquest dijous al matí, Càritas ha fet un balanç de la seva activitat durant el 2020 i aquests mesos del 2021, i ha exposat les línies de treball en un futur. En aquest sentit, l'organització és conscient que el nou Centre Social el Roser comportarà "canvis" en la seva manera de funcionar, ja que el menjador social es desplaçarà a la carretera de Montblanc. Per tal d'ajustar-se als requisits i poder-se presentar al concurs de licitació per gestionar el menjador, Càritas ha creat una empresa d'inserció laboral. "La nostra voluntat és donar continuïtat al servei", ha assenyalat el director de Càritas, Miquel Maria Aragonès.

A més a més, Aragonès ha explicat que l'entitat va rebre la donació d'un mas situat a prop del cementiri i que estan usant aquest espai com un "centre de coneixement de l'agricultura ecològica". De cara al futur, "la intenció és potenciar-lo", ha avançat. Per altra banda, també està en dansa un projecte de creació d'un centre d'acollida per a dones i els seus fills.
 
Més de 400 famílies ateses
Durant el confinament, des de Càritas Reus es van atendre 405 noves famílies, que se sumaven a les persones que ja rebien el servei habitualment. Algunes es van atendre d'urgència i de manera puntual, i d'altres ja s'han quedat a la xarxa, segons ha explicat la treballadora social de l'entitat, Jordina Sirolla. Ha recordat que durant el confinament les parròquies no van tancar i ha expressat: "La nostra feina, de normal ja té sentit, però quan va venir la covid-19, encara més".

Sirolla ha remarcat que amb la irrupció de la pandèmia, no només s'ha produït un augment dels usuaris que requereixen els seus serveis, sinó que també s'ha incrementat la durada de les atencions: "Ara he d'acompanyar de manera estable", ha indicat. En aquesta línia, ella preveu que la situació "es pot cronificar", ja que la recuperació del mercat laboral "serà lenta" i la gent està "tocada emocionalment, desil·lusionada i amb por".

Tant Aragonès com Sirolla han agraït als més de cent voluntaris tota la feina que fan perquè l'entitat pugui tirar endavant.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: