1 de 10
ENSENYAMENT

El Consell d'Infants del curs 2019/ 2020 realitza la sessió de retorn amb l'alcalde

La trobada virtual ha comptat amb els regidors d'Educació i de Medi Ambient

Una imatge de la sessió de retorn | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, Reus | 16 de juny de 2021 a les 12:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els alumnes que han participat en el Consell d'Infants del curs 2019-2020 han dut a terme la sessió de retorn davant de l'alcalde de la Ciutat, Carles Pellicer, i el regidor d'Educació, Daniel Recasens, a banda del regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, atès que el tema sobre el qual han reflexionat i han presentat propostes en el marc del programa ha estat l'Emergència climàtica.

La primera de les propostes sobre les quals s'ha fet el retorn ha estat sobre el comerç i la manera com es consumeix, proposada per les escoles Misericòrdia i Els Ganxets. En aquest sentit, des del consistori s'ha dut a terme el projecte Reus Compra Responsable, i també el projecte Reus és Comerç, que s'està desenvolupant en aquests moments als centres escolars. També s'han dut a terme els Bons Reus per fomentar la compra a la ciutat, i la campanya de promoció Reus per tu. Des de Medi Ambient s'han promogut vídeos sobre consum responsable, sostenible i local; també sobre consum de productes de temporada i sense residus. I, pel que fa a Salut Pública s'ha editat un fulletó juntament amb Mercats de Reus sobre productes de temporada.

Des de les escoles Maria Rosa Molas i Isabel Besora es va proposar donar a conèixer establiments que tinguin productes alternatius al plàstic, de venda a l'engròs o que usin bosses reutilitzables i en aquest sentit s'ha posat en valor el Pla Local per a la Prevenció de Residus de Reus, amb 12 accions, entre les quals, n'hi ha que fan referència expressa a aquestes peticions i també a la que va fer el Prat de la Riba, en la mateixa línia, demanant que no hi hagi plàstics volant procedents del mercat de paradistes.

Diferents centres educatius, com el col·legi Sant Pau, l'Escola Puigcerver i l'Alberich i Casas, van fer peticions sobre residus i la recollida selectiva, també des del Cèlia Artiga demanaven apostar per les festes sostenibles, o l'Escola Rubió i Ors, que demanava campanyes de reciclatge. En aquest sentit, des del consistori es duen a terme diferents propostes, com un projecte amb la regidoria de Participació per a unes festes de barri més sostenibles.

També des d'altres centres, Sant Josep, Sant Pau, Misericòrdia, Rubió i Ors, Rosa Maria Molas, Presentació i Montsant, s'han fet reflexions sobre com es recicla a les escoles i, en aquest sentit, des de l'Ajuntament es revisaran les dotacions de papereres per fomentar un millor reciclatge i una reducció del rebuig, unes mesures que es volen implementar a partir del curs vinent.

També es farà una campanya de conscienciació, un programa d'educació ambiental, amb tallers, sortides i un pla de millora ambiental de les escoles i que també contindrà un butlletí informatiu per tal de poder informar a les famílies i a la ciutadania en general sobre l'afectació pel futur de les nostres accions quotidianes.

Des de les escoles Eduard Toda, Maria Cortina, Marià Fortuny, col·legi Francès i l'Escola Montsant es van proposar diferents mesures per a la millora energètica de la ciutat i també sobre l'aigua. En aquest sentit, s'han canviat 18.000 punts de llum a tecnologia led o plaques solars a les escoles o s'ha fet la recuperació de la mina d'Almoster per regar el Parc de les Olors i el futur Parc Agrari del passeig de la Boca de la Mina.

Finalment també hi va haver peticions sobre mobilitat sostenible, provinents de les escoles Rosa Sensat, General Prim, Sant Josep, La Salle, Puigcerver, General Prim, Marià Fortuny, Mowgli i Els Ganxets. Es demanava fomentar hàbits saludables, caminant o anant en bicicleta, adaptant la ciutat per poder fer trasllats de forma segura o afavorir el cotxe elèctric, per exemple, entre d'altres. Des del consistori s'ha posat en valor la iniciativa Bici bus impulsada per algunes escoles, s'han augmentat els punts de càrregues elèctriques o s'ha informat de la futura ordenança en què es treballa per ordenar l'ús dels patinets i les bicicletes i la seva relació amb els vehicles privats.

L'acte ha comptat amb la intervenció, a banda de l'alcalde i els regidors de Medi Ambient i Educació, del portaveu del PSC, Andreu Martín. Tots han felicitat als consellers per la feina feta.
Participació