SANT PERE 2021

Promouran accions per fer un Sant Pere més inclusiu

per Reusdigital.cat, Reus | 16 de juny de 2021 a les 11:51 |
Una de les accions del programa, en les seves passades edicions | Reus.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Enguany, les regidories de Benestar Social i de Cultura de l’Ajuntament de Reus han reprès el programa Una Festa Major per a tothom! després que quedes suspès durant l’any 2020 a causa de la pandèmia. Ara, durant Sant Pere, s’implementaran unes mesures, adaptades a la situació actual de la pandèmia, proposades per aquest programa que promou la inclusió en l’àmbit festiu i cultural. "L’objectiu és facilitar la participació universal, és a dir, apropar la Festa Major a tots els col·lectius que vulguin participar-hi", segons s'ha indicat aquest matí de dimecres en roda de premsa.

Antecedents

En el context de la capitalitat cultural de 2017, es va fer una recollida de propostes a través d’Internet per tal de promoure la inclusió en l’àmbit festiu. En aquesta mateixa línia de treball, des de la Festa Major de Sant Pere i Misericòrdia de l’any 2018 es va iniciar el projecte Una Festa Major per a tothom!, "amb l’objectiu de facilitar la participació universal en els diversos actes de cultura popular que es fan durant les festes".

L’any 2019 es va augmentar el nombre d’actuacions i l’any 2020 aquest projecte es va haver d’aturar a causa de les restriccions provocades per la pandèmia.

Accions

Un dels principals objectius, tal i com s'ha exposat aquest dimecres, és eliminar tota mena de barreres per facilitar la participació de qualsevol persona als actes festius que es programen amb motiu de la Festa Major. Per aconseguir això, "cal posar al centre les persones amb diversitat funcional i, per aquest motiu, les mesures concretes que s’implementaran es consensuen amb les entitats per a les persones amb discapacitat que formen part del Consell de la Discapacitat de la ciutat", s'ha subratllat des del consistori.

Les actuacions s’organitzen al voltant de tres eixos principals: inclusió física, inclusió comunicativa i inclusió social.

Podeu consultar les accions concretes aquí.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: