COMUNICACIÓ

Ja hi ha finalistes dels Premis Petxines de la informació 2021

Entre el quals el programa "Carrer Major", en què pren part LANOVA Ràdio de Reus

Logotip del "Carrer Major", un dels finalistes d'un dels premis Petxines de la informació | LANOVA Ràdio de Reus
per Reusdigital.cat, Reus | 15 de juny de 2021 a les 15:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Divendres 2 de juliol tindrà lloc al Teatret del Serrallo la celebració de la Festa de les Petxines de la Informació, que enguany arriba a la 29a edició. Les votacions es realitzaran la setmana prèvia a la festa de manera virtual. La iniciativa la impulsa la demarcació de Tarragona del Col·legi de periodistes. 

Els finalistes

A la Petxina Oberta, que distingeix la font informativa que "ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes", els finalistes són la Federació Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona "per informar puntualment sobre tot allò que té a veure amb l’activitat turística de la demarcació en aquest període d’incertesa per al sector"; i la Creu Roja Tarragona, "per atendre les necessitats informatives dels professionals de la comunicació durant la pandèmia". També s'hi ha inclòs la Sala Trono "per no defallir en la promoció i difusió de la seva activitat, tot i les dificultats del sector cultural a causa de les restriccions".

A la Petxina Tancada, que distingeix la font informativa que, "pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació", els finalistes són la Confraria de Pescadors de Tarragona, "per les dificultats d’establir comunicació amb el seu president, Esteve Ortiz, i obtenir informació d’interès periodístic"; OUIGO, "per la gestió comunicativa de l’acte d’inauguració del trajecte d’OUIGO entre Madrid i Tarragona, a la convocatòria del qual no van tenir accés alguns mitjans de comunicació i corresponsals locals", i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana "per la deficient organització de la visita al Túnel del Coll de Lilla del 4 de març, en què només es van permetre dues preguntes i hi va haver cert descontrol pel que fa a les mesures de seguretat anticovid durant el trajecte en autobús".

Hi ha una tercera categoria, la Petxina Km. 0, que "distingeix el producte periodístic de proximitat, cuinat a foc lent i amb vocació de servei al territori". En aquest cas, els finalistes són NW La Revista de Reus "per una dècada de reportatges, entrevistes i informacions en profunditat sobre la capital del Baix Camp";  Tarragona Ràdio, "pel desplegament realitzat amb motiu del seu 35è aniversari, amb un programa especial des de la plaça de la Font i una revista commemorativa", i l'espai Carrer Major, "per la tasca de difusió de la realitat del Camp de Tarragona" que realitzen conjuntament les emissores Ràdio Ciutat de Tarragona, Altafulla Ràdio, Ràdio La Selva, LANOVA Ràdio de Reus, Ràdio L’Hospitalet de l’Infant, Ràdio Montblanc, Ona La Torre i BXC Ràdio.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: