1 de 10
SERVEIS

La fibra òptica arriba a Pratdip amb Adamo

Una panoràmica de Pratdip | Pratdip Turisme
per Reusdigital.cat, Pratdip | 15 de juny de 2021 a les 10:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Adamo serà l’encarregada de desplegar la fibra òptica a Pratdip. L’operador amb seu a Barcelona desplegarà Internet d’alta velocitat en aquesta localitat de prop de 700 habitants portant el senyal més ràpid que existeix avui dia en el mercat (1.000 MB). A fi de que els veïns poguessin conèixer els detalls del servei, l’empresa va realitzar un acte de comunicació a aquest efecte que es va celebrar el passat 12 de juny.

Entre els presents hi havia l’alcalde, Joan Maria Rovira. Aquest pas a Pratdip s’emmarca en el desenvolupament de la xarxa pròpia de l’operador a les províncies de Tarragona, Girona i Lleida. En aquest sentit, cal recordar que més de 114.000 llars de Catalunya tindran Internet d’alta velocitat instal·lada per Adamo entre 2021 i 2022. De forma desglossada, la companyia instal·larà la seva pròpia xarxa en 50.912 habitatges de Tarragona, 37.043 de Girona i 26.286 de Lleida.

Ajudes PEBA per a Catalunya: 6,4 milions

Aquest creixement es recolzarà, d’una banda, en les pròpies inversions que farà Adamo. Per un altre, l’expansió serà possible gràcies a les subvencions de el Programa de Banda Ampla de Nova Generació (PEBA) del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, que està cofinançat per la Unió Europea (UE). En conjunt, Adamo és adjudicatari de 80 milions d’euros per a desplegar fibra òptica en 500.000 habitatges de 20 províncies. D’aquest pressupost, 6,4 milions es destinaran a la instal·lació a Catalunya d’aquesta infraestructura clau per a facilitar, així, la comunicació dels ja citats més de 114.000 llars.

Amb l’objectiu, precisament, de dotar de fibra òptica d’alta velocitat a les zones més apartades, la companyia disposa d’una innovadora eina: Adamo Fiberhood. Es tracta d’un sistema mitjançant el qual, només amb la petició conjunta de 30 veïns a través d’una senzilla web, és suficient perquè l’empresa desplegui la fibra òptica en el seu municipi. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: