1 de 10
MEDI AMBIENT

L'Ajuntament de Tarragona adjudica l'estudi de la qualitat de l'aire, que durarà uns quatre anys

El consistori invertirà 200.000 euros el primer any per aprofundir en el coneixement dels possibles contaminants

Una imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Tarragona | Viquipèdia
per Reusdigital.cat, Tarragona | 14 de juny de 2021 a les 16:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona ha adjudicat a l'empresa MS Consultors la redacció i lideratge d'un estudi de la qualitat de l'aire per conèixer els possibles contaminants als quals pot estar exposada la ciutadania. L'import de l'adjudicació és d'11.650 euros sense IVA i la redacció es farà en dues fases, durant les quals s'hauran de definir els aspectes tècnics per dur a termes les anàlisis, que duraran uns quatre anys.

El consistori ha informat que per al primer any invertirà uns 200.000 euros. La tasca d'MS Consultors es dividirà en dues fases. La primera consistirà en la redacció dels plecs que han de regir la contractació de l'estudi, la normativa existent i els coneixements d'experts en la matèria. En la segona fase s'abordarà l'assessorament i l'assistència durant el procés d'adjudicació del contracte, es valoraran les ofertes presentades i es resoldran dubtes tècnics que puguin sorgir durant el procés.

"Volem saber què respira la ciutat i quins efectes té sobre les persones. És una necessitat saber-ho", ha apuntat el conseller de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig. Puig ha afirmat que treballen amb l'objectiu que a finals de juliol disposin d'un document que permeti iniciar la contractació de l'Estudi de la Qualitat de l'Aire. "Un estudi d'aquestes característiques, durada i pressupost requereix un procés de contractació complexa i de coneixements tècnics molt específics en qualitat de l'aire", ha afegit.

L'ajuntament ha remarcat que "té la voluntat d'aprofundir en el coneixement dels possibles contaminants als quals poden estar exposats els veïns del municipi, més enllà del seguiment que es realitza a través de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica i de l'Observatori de Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona i seguint el camí que ja han iniciat altres ajuntaments del camp de Tarragona i les demandes d'entitats ciutadanes com la Plataforma Cel Net".

Durant els quatre anys es pretenen analitzar i detectar les concentracions "d'un ampli rang de compostos químics i contaminants atmosfèrics d'origen industrial, inclòs compostos orgànics volàtils com els hidrocarburs aromàtics i altres com el benzè, l'1,3 butadiè o l'acetaldehid", ha informat el consistori en una nota. L'objectiu és analitzar els valors d'immissió d’aquests compostos en diferents punts del municipi, tant pel que fa a valors mitjans com a valors màxims puntuals. "Aquest estudi ha de dur-se a terme per personal especialitzat i expert en la matèria ha de seguir les metodologies de presa de mostres i anàlisi contrastades establertes a la normativa o recomanacions dels estàndards internacionals", ha remarcat l'ajuntament.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: