BROSSA

Els representants del treballadors de la brossa demanen una negociació a Valoriza

Un cop desestimats els recursos d'FCC, aposten per un conveni col·lectiu del personal de Reus

Imatge d'uns contenidors a Reus | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus | 14 de juny de 2021 a les 13:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
UGT i el comitè d'empresa dels treballadors del servei de la brossa de Reus han emès un comunicat, aquest dilluns, en què demanen l'inici d'una negociació amb Valoriza-Romero Polo un cop s'ha sabut que el Tribunal català de contractes del sector públic ha desestimat els recursos interposats per la fins ara prestadora del servei, Fomento de construcciones y contratas (FCC), i ja que en conseqüència el relleu pot produir-se en dies. 

A la nota, s'hi apunta que "després d'anys d'una situació angoixant per al personal, provocada per les infinites pròrrogues i retards en l'execució del nou contracte", els representants han sabut del dictamen del tribunal. "Per a nosaltres, el problema no és l'empresa l'adjudicatària, sinó les condicions establertes en els documents del contracte i les pèrdues econòmiques dels licitadors, que sempre són un element fortament distorsionador del marc de negociació col·lectiva, condicions de treball i qualitat de producció". 

Per tot plegat, s'han indicat una sèrie de demandes per a Valoriza. Aquestes passen per l'"estricte compliment de la normativa legal en matèria de subrogació" pel que fa a la plantilla; l'establiment d'un "marc estable" de diàleg "i respecte mutu" per abordar qüestions pendents, tals com la renovació de la flota de vehicles de la brossa; la segregació de Reus a partir de l'actual conveni col·lectiu Tarragona-Reus, tot començant per la creació d'una comissió mixta provisional; la confecció d'un calendari per a la negociació del proper conveni col·lectiu de sanejament urbà de Reus.

Finalment, els representants dels treballadors han demanat "autonomia" de les parts en les relacions amb l'Ajuntament de Reus. "És conegut el rebuig d'UGT i del comitè a la forma i a les decisions que han dut a l'aprovació, per part del govern municipal encapçalat per l'alcalde Carles Pellicer, de l'adjudicació del nou contracte. De fet, han assenyalat que "ens reservem poder reiniciar accions en el moment en què considerem que el plec de condicions es revela com un element distorsionador del marc de la negociació col·lectiva". 

 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: