1 de 10
SOLIDARITAT

La campanya #PelsValents porta recaptats 500.000 euros per la lluita contra el càncer infantil

S'ha arribat al mig milió d'euros de recaptació | Cedida
per Reusdigital.cat, Cambrils | 14 de juny de 2021 a les 13:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Gran Gala dels Escuts Solidaris contra el càncer infantil es va dur a terme aquest dissabte 12 de juny de 2021, al Balneari Vichy Catalan. L'acte tenia l'objectiu de commemorar que s'ha arribat a la xifra dels 500.000 euros recaptats i poder fer un homenatge a totes les persones que més significativament s'han implicat en la campanya en els diferents municipis adherits.

Fa uns mesos, es va celebrar a Cambrils per part de les policies promotores, de l'alcadessa Camí Mendoza i del regidor Josep Lluis Abella que s'havia assolit la xifra de 400.000 euros. Els responsables de la campanya dels escuts solidaris, membres de la Policia Local de Caldes de Malavella, de Sant Celoni, i de Cambrils, destaquen "la feina altruista que fan les diferents forces i cossos de seguretat, així com totes les entitats i comerços que col·laboren, ja que són el motor perquè campanyes com la de #PelsValents tirin endavant i assoleixin xifres rècord com els 500.000 euros".

La gala va comptar amb la presència de Begoña Curto, subdirectora de la Policia de la Generalitat que va mostrar el seu agraïment per relacionar el nom de les policies locals amb una causa tan noble i solidària com és la lluita contra el càncer infantil. La responsable de l'Hospital Sant Joan de Déu i del seu centre oncològic infantil, Diana Nin, va explicar que "les donacions són molt importants, ja que aquest any han caigut prop d'un 40% i xecs així no es reben cada dia. Estem molt agraïts per la implicació de la campanya #PelsValents en la nostra causa".

Els escuts solidaris

La campanya dels Escuts Solidaris es va iniciar el 2017 a partir de la petició de l'Hospital Sant Joan de Déu que demanava donatius per fer realitat el Pediatric Cancer Center que es preveu l'Hospital Oncològic Infantil més gran d'Europa. Els caps de la Policia Local de Caldes de Malavellla, Xavier Muñoz; de Sant Celoni, Albert Brunet; i d'Hostalric, Raül Barjuan van decidir col·laborar amb la iniciativa mitjançant els Escuts Solidaris contra el càncer infantil.

Els escuts, amb l'etiqueta #pelsvalents, s'han estès en l'àmbit nacional fent extensiva la campanya a altres comunitats autònomes. La campanya #PelsValents ha evolucionat i ja no ven només escuts solidaris com en un principi, també poden comprar-se altres productes solidaris com mascaretes o rellotges. Les mascaretes "pels valents" Aquestes importants proteccions contra la Covid-19 han estat i segueixen sent tot un referent en moltes poblacions, però sobretot a Cambrils, ciutat des d'on la Policia Local va iniciar aquesta nova línia de col·laboració solidària. De fet, l'èxit de venda i d'ús fan que aquestes mascaretes siguin les de tela més habitual de veure per carrers i places. Són utilitzades per part de gent de totes les edats, el qual és sinònim de que els seus habitants són persones involucrades i solidàries amb aquells infants que pateixen aquesta terrible malaltia.

Les mascaretes "pels valents" han contribuït a que en pocs mesos s'hagin incrementat en més de 100.000 euros l'import assolit, i que els beneficis es destinin a la investigació del càncer infantil i al Pediatric Cancer de Barcelona.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: