MEDI AMBIENT

L'INS El Morell i l'escola Ventura Gassol s'uneixen per canviar la data del deute ecològic

per Reusdigital.cat, El Morell | 14 de juny de 2021 a les 12:48 |
L'alumnat dels centres morellencs s'ha sumat al moviment | Cedida
El dia en què esgotem els recursos que la Terra ens ofereix per a l’any és la data del deute ecològic. Un símil que fa que aquest concepte s’entengui molt bé és imaginar que el nostre salari mensual s’esgotés en 15 dies, i que les dues setmanes restants haguéssim de viure usant els estalvis o endeutant-nos. En els últims deu anys, la data del deute ecològic ha estat al mes d’agost i hi ha un moviment, el #movethedate, que promou accions per contribuir a moure aquesta data i apropar l’esgotament dels recursos al mes de desembre, que seria la situació de sostenibilitat.

En aquest context i amb el suport de la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament del Morell, dos dels centres educatius del poble s’han volgut sumar a aquest moviment, i l’INS El Morell i l’escola Ventura Gassol han dut a terme un projecte conjunt que treballa la consciència i les solucions. L’alumnat de 1r de Batxillerat ha analitzat diverses branques relacionades amb la problemàtica mediambiental: l’aigua, la roba, l’alimentació, el malbaratament alimentari, l’energia, el plàstic i, fins i tot, les joguines, que també tenen el seu paper dins del problema. Han creat avatars parlants que ajuden els infants a entendre cadascun dels problemes i les seves solucions, així com diversos jocs d’ordinador per treballar-los dinàmicament.

A l’escola, l’alumnat de 6è de primària ha visualitzat els avatars i ha jugat als jocs, resolent sopes de lletres, mots encreuats, reptes de relacionar..., tot prenen consciència a la vegada. 
Participació