PORT TARRAGONA

El Port Tarragona entra en l'accionariat de la Terminal Intermodal de Monzón

Aquesta operació permetrà augmentar la capacitat i el volum de tràfics com els agroalimentaris

per Reusdigital.cat, 14 de juny de 2021 a les 12:48 |
La TIM Monzón és una infraestructura clau en el desenvolupament de negoci | Port de Tarragona
El Port Tarragona entra en l'accionariat de la Terminal Intermodal de Monzón amb l'objectiu de millorar els serveis que dóna als clients del seu hinterland. Es tracta d'una infraestructura clau en el desenvolupament de negoci del Port de Tarragona enfocada en potenciar la càrrega general. A més a més, aquesta operació permet augmentar la capacitat i el volum de tràfics com els agroalimentaris (cereals per a fabricació a pinsos, principalment).

Aquesta aliança estratègica que ha dut a terme el Port de Tarragona suposa un desemborsament de 147.100 € i s'alinea amb la nova estratègia orientada a potenciar la càrrega general i cereals a granel. En aquest sentit el Port de Tarragona ha estat fent passos endavant com ho demostra el memoràndum per la gestió de la Terminal Intermodal de La Boella per CTC, la Zona d'Activitats Logístiques o la terminal Intermodal de Guadalajara.

L'estratègia ha començat a donar els seus fruits com ho demostra la nova ruta RoRo amb Turquia que ja ha mogut 3.300 TEUs mensuals d'entrada i sortida. Paral·lelament a l'estratègia de càrrega general, el Port de Tarragona ha potenciat la intermodalitat que permet carregar tota mena de contenidors i enviar-los per mar, carretera o ferrocarril a qualsevol punt d'Europa i la península. Genoveva Climent, directora del departament comercial i desenvolupament de negoci ha destacat que "com a port que té una terminal de contenidors, també ens interessa aquest aspecte i de fet, per això hem acabat apostant per TIM Monzón. No busquem exclusivament ports secs de productes agroalimentaris, volem també que siguin versàtils."

Una ubicació estratègica

TIM Monzón es troba ubicada estratègicament per al Port de Tarragona. Les relacions comercials entre el Port de Tarragona i Aragó són molt estretes, ja que la infraestructura tarragonina és la porta d'entrada de productes agroalimentaris, un dels més importants del Port, per a l'ús de les empreses ramaderes aragoneses.
Participació