1 de 10
HOQUEI PATINS

Annika Zech, una jugadora d'Alemanya a Reus

Amb tan sols divuit anys i sense conèixer l'idioma, ha vingut a casa nostra per jugar al Reus Deportiu

Una fotografia de la jugadora | Cedida
per Maria de Haro Grau, Reus | 20 de juny de 2021 a les 18:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 20 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Annika Zech ha viatjat a Catalunya, amb tan sols 18 anys i sense saber l’idioma, per jugar, durant una temporada, al Reus Deportiu Miró. La seva ciutat natal és Remscheid (Renània del Nord-Westfàlia, Alemanya), on va néixer el 16 d’octubre del 2002. Abans de venir a Reus, vivia amb els pares i el germà petit de 16 anys, amb els quals tenia una relació molt estreta.

Una de les gestes esportives de la qual més bon record té és la fita inoblidable que va viure quan va anar a jugar amb l’equip nacional d’Alemanya, amb motiu dels Roller Games, a Barcelona. És una noia espectacular que té moltes coses a dir en aquest món, ja que hi ha pogut viure noves experiències.
 

-Defineix-te amb quatre paraules.

- Potser és molt reiteratiu, però la meva mare em descriu amb aquests quatre adjectius: ambiciosa, empàtica, genuïna i esportista.

-Per quin motiu vas venir a Catalunya?

- Vaig decidir venir a Catalunya perquè el meu entrenador, Markus, va ser convidat per a anar al Reus Deportiu com a entrenador. També pel club: li van preguntar si hi havia jugadores bones al nostre equip i si els agradaria jugar al Reus. En Markus em va preguntar si estava interessada a anar a jugar una temporada a Catalunya. En teoria, jo volia anar a la universitat després d’acabar l’institut, però estava tan contenta de tenir l'oportunitat de jugar a Catalunya que vaig dir directament que sí! Perquè per a una jugadora d’Alemanya aquesta és una gran oportunitat per a millorar i conèixer el nivell de joc que hi ha a Catalunya.

-A part de l’idioma, què més t’emportes com a record?

- Aquest any he après moltes coses, perquè és la primera vegada que visc sense la meva família i per això vaig haver d’aprendre a cuinar per a mi i coses així... D’altra banda, he après molt sobre mi mateixa. Però el millor que he après ha sigut dins a de la pista!

-Què és el que més trobes a faltar d'Alemanya?

- Trobo molt a faltar la família i els amics. També trobo a faltar la rutina normal de cada dia d’anar a l’institut perquè en aquest moment tinc molt de temps lliure i enyoro la normalitat quotidiana, veure tots els dies la gent de l’institut..., però, d’altra banda, també ha sigut genial i m’he pogut relaxar: poder gaudir de només jugar a hoquei i també de només entrenar els meus equips.

-Quan tornes a Alemanya?

- Tornaré a Alemanya tan bon punt acabi la temporada aquí perquè vaig a estudiar a Wuppertal (Rin del Nord-Westfàlia).

-Què tens pensat de fer en el futur?

- En el futur, voldria jugar el màxim temps possible a hoquei, però l’altra cosa és que vull ser professora. Per això estudiaré Biologia i Esport.

-cContinuaràs jugant a hoquei a Alemanya?

- Sí, per descomptat, tornaré al meu club d’Alemanya, l’IGR Remscheid, i continuaré jugant.

-Què penses que trobaràs més a faltar de Reus?

- De Reus, en trobaré molt faltar algunes jugadores del meu equip i em perdré poder jugar en aquesta lliga amb tants bons contrincants. Una altra cosa són els equips que estic entrenant. Els conec més i més a mesura que passa l’any i són uns equips tan divertits i genials que confesso que m’ha fet molt feliç haver pogut formar-ne part!

Maria de Haro Grau és alumna de 3r curs d’ESO a l’institut Gabriel Ferrater de Reus i jugadora d’hoquei sobre patins del Reus Deportiu de Fem. 15. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: