1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

La Diputació fomenta l'emprenedoria amb ajuts per promoure espais d'allotjament empresarial

Els ajuts es poden demanar fins al 16 de juliol | Freepik
per Reusdigital.cat, Tarragona | 14 de juny de 2021 a les 10:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fins al 16 de juliol els ens locals interessats podran optar als ajuts que convoca la Diputació de Tarragona per a la realització d'accions de foment i dinamització d'espais d'allotjament empresarial a la demarcació (espais coworking i vivers d'empreses). Les sol·licituds ja es poden presentar electrònicament a https://seuelectronica.dipta.cat. A la mateixa seu electrònica també s'hi pot consultar el text complet de la convocatòria.

El coworking proporciona als emprenedors un espai de treball en un entorn compartit amb diferents serveis i instal·lacions comuns, mentre que el viver d'empreses és una instal·lació destinada a donar suport a l'emprenedoria durant els primers mesos o anys d'activitat. En definitiva, "es tracta d'oferir serveis complementaris a les empreses de nova creació per afavorir-ne el desenvolupament i la consolidació", segons s'ha indicat aquest dilluns.

Aquest any 2021 la Diputació destinarà 150.000 euros a la promoció d'espais d'allotjament empresarial, un import que es distribuirà en funció de criteris com el nombre d'habitants del municipi, la capacitat dels espais, els llocs de treball que ofereixen o els serveis que presten. També es tindran en compte aspectes com el risc d'exclusió social que presentin les persones emprenedores, la previsió d'activitats de divulgació i formació, o la presència digital dels espais (a través de la web i les xarxes socials).

Poden optar als ajuts els ens locals (ajuntaments, consells comarcals i entitats municipals descentralitzades), les seves entitats i organismes dependents (organismes autònoms i empreses públiques) i altres ens públics associatius (mancomunitats i consorcis) del Camp de Tarragona, de les Terres de l'Ebre i del Baix Penedès.

Des que es van començar a convocar, l'any 2014, s'han beneficiat d'aquests ajuts un total de 20 entitats de la demarcació amb un import global que ascendeix fins als 534.040,07 euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: