1 de 10
OBRES I MILLORES

Aprovat el projecte de millora del pont sota la via del tren del barri Gaudí

El projecte s'enviarà ara a Adif, titular del pas inferior, per tal que el validi abans que el consistori pugui licitar el contracte d'obres

Una imatge virtual del projecte finalitzat | Reus.cat
per ReusDigital, 11 de juny de 2021 a les 10:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus ha aprovat el projecte de millora del pont sota la via del tren del barri Gaudí, "amb una solució que millora la il·luminació, redueix sorolls i millora la seguretat" de trànsit de vianants i bicicletes, segons han destacat fonts del consistori. El projecte s'enviarà ara a Adif, titular del pas inferior, per tal que el validi abans l'Ajuntament pugui licitar el contracte d'obres.

La secció transversal del pas inferior és de 12 metres d’amplada i la distribució d'usos previstos en el projecte són una vorera per a vianants (per als dos sentits, de 2,65 metres) amb una barana metàl·lica de 1,30 metres d’alçada; dos passos de vianants (un a cada costat del pas inferior); carrils bici, d'1,5 metres d'amplada cadascun; calçada (de 2,85 metres, una per a cada sentit de la marxa).

La velocitat màxima per els vehicles que circulin per la calçada és de 30km/h. S'han instal·lat reductors de velocitat al punt central del pas inferior per assegurar aquesta velocitat.

El projecte té un pressupost d'execució de 575.459,36 euros, i fixa un termini de quatre mesos a comptar a partir de la data de formalització del contracte d'obres.

"Menys soroll"

Un dels problemes "més incòmodes" per als vianants, és el "soroll provocat pels vehicles". Aquesta situació s’intentarà millorar reduint la velocitat màxima de circulació i amb la instal·lació d’un revestiment acústic amb panells d'acer vitrificat fonoabsorbents a les parets laterals, i uns panells transversals.

A les parets laterals es col·locarà a 2,5 metres de terra i fins a tocar al sostre material fonoabsorbent de 2 metres d'altura al llarg de tot el túnel. Al llarg del recorregut del túnel i per sobre dels laterals també es col·locaran panells de fibra absorbents suspesos de sostre. Aquests estaran pintats amb els colors que l'arquitecte Ricard Bofill va dissenyar els blocs del Barri Gaudí.

"Més llum"

Es renovarà tota la il·luminació del pas, incorporant cinc projectors led a les bigues del túnel. També es preveu la instal·lació de 36 punts de llum de tipus led fixats amb suports a la paret per sota dels panells fono absorbents.

Finalment, també es preveu la instal·lació de punts de llum a les dues entrades del pas sota les vies a fi que il·luminin les voreres, evitant l’enlluernament als vehicles de calçada, fins i tot amb la col·locació als projectors d'orelleres per evitar el possible enlluernament.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: