1 de 10
PARTICIPACIÓ

Els infants formulen les seves propostes per a la ciutat

L'encàrrec d'enguany era com millorar els centres cívics i la participació ciutadana dels més joves

Una imatge de l'acte telemàtic | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, 10 de juny de 2021 a les 12:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presidit aquest dijous 10 de juny l'Audiència Pública del Consell d'Infants en la qual els representants dels centres educatius participants han presentat al consistori les propostes treballades durant el curs sobre com millorar els centre cívics i la participació ciutadana dels infants. L'acte, que s'ha realitzat per via telemàtica i en el qual hi han assistit diversos membres de la corporació municipal, també ha comptat amb la participació del regidor d'Educació, Daniel Recasens, que promou el programa; i la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, com a regidora responsable del tema tractat durant el curs.

21 escoles participants

Enguany, 21 escoles de Reus han portat el programa Infants Ciutadans: Alberich i Casas, Cèlia Artiga, Els Ganxets, General Prim, Isabel Besora, Joan Rebull, La Salle, Maria Cortina, Marià Fortuny, Maria Rosa Molas, Misericòrdia, Montsant, Mowgli, Prat de la Riba, Presentació, Puigcerver, Rosa Sensat, Rubió i Ors, Sant Josep, i Sant Pau.

El programa està promogut des de la Regidoria d'Educació i se centra en l'alumnat de 5è de primària de les escoles inscrites. Cada curs es proposa un tema sobre el qual demanar l'opinió dels infants i promoure així en el si de les escoles espais de reflexió al voltant d'un àmbit en què el govern de la ciutat té molt d'interès a millorar, i per tant està obert a escoltar i incorporar la mirada de tota la ciutadania. Per això compta amb la col·laboració professional d'una altra regidoria que està més vinculada al centre d'interès proposat.

Enguany, l'encàrrec que s'ha fet als infants ha estat com millorar els centres cívics i la participació ciutadana dels infants, i s'ha treballat conjuntament amb la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals.

Les diverses propostes que han realitzat els alumnes durant l'acte es poden conèixer aquí
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: