NUCLEARS

El CSN amonesta els operadors de la nuclear d'Ascó per modificar els centres d'emergència sense autorització

El Consell requereix "mesures correctores" a ANAV perquè no es repeteixi l'incompliment detectat

Una imatge d'arxiu de la nuclear d'Ascó | ANAV
per Reusdigital.cat, Ascó | 10 de juny de 2021 a les 12:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha amonestat els operadors de la central nuclear d'Ascó per canviar la ubicació d'un centre d'emergència, el punt de reunió del parc de bombers de la planta, sense sol·licitar la corresponent autorització per modificar el Pla d'Emergències Interior (PEI) de la nuclear.

El CSN adverteix que s'ha incomplert la condició 3 de les autoritzacions de l'explotació de les unitats Ascó I i Ascó II i requereix a l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) un informe amb les mesures correctores que hagi adoptat o preveu adoptar per evitar "que es repeteixi un nou incompliment com el que s'ha detectat".

D'altra banda, el CSN ha autoritzat tres canvis en les especificacions tècniques de funcionament de Vandellòs II. El Consell de Seguretat Nuclear ha informat favorablement de la proposta de canvi de les ETF (Especificacions Tècniques de Funcionament) de la nuclear Vandellòs II. Es permet actualitzar la normativa de referència corresponent a les proves de la unitat de filtratge de l'aire i el sistema de ventilació de la sala de control, i dels sistemes de filtratge d'emergència de l'edifici de combustible i de l'edifici auxiliar.

S'inclourà la versió de l'estàndard ASME N510-1989, en lloc de l'edició de 1975 que s'especifica actualment. El ple del CSN revisarà el procediment tècnic intern amb què s'estableix l'actuació del Consell en cas de detectar material radioactiu en metalls destinats al reciclatge.


Reactor aturat

La central nuclear d'Ascó ha aturat el reactor de la unitat Ascó II.
La planta s'ha desconnectat a la xarxa elèctrica en detectar un mal funcionament d'un dels components de l'alternador. Es treballa en aquest equip per identificar i corregir les causes de l'error que han obligat a parar la planta.

L'Associació Nuclear Ascó–Vandellòs (ANAV) ha notificat el problema a les 2 de la matinada al Consell de Seguretat Nuclear (CSN). Tots els sistemes de seguretat de la central han funcionat "adequadament". La incidència no ha tingut impacte en la seguretat de les persones ni del medi ambient i el CSN estudia i té pendent classificar l'incident a l'escala internacionals de successos nuclears (INES).
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: