1 de 10
PARTICIPACIÓ

El Consell d'Infants presenta les propostes per millorar els centres cívics i la participació infantil

Ho farà en una Audiència Pública aquest dijous 10 de juny

Una vintena d'escoles de Reus han portat el programa Infants Ciutadans a les aules de 5è de primària | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, 9 de juny de 2021 a les 11:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell d'Infants celebra aquest dijous, 10 de juny l'Audiència Pública amb una reunió telemàtica per exposar davant la Corporació municipal les propostes que s'han treballat a les escoles amb relació a l'encàrrec que els va fer l'Ajuntament: els centres cívics i la participació infantil.

Enguany, 21 escoles de Reus han portat el programa Infants Ciutadans a les aules de 5è de primària. L'Audiència Pública és l'espai participatiu de trobada entre els alumnes i els representants polítics. Se celebrarà en format virtual i la podran seguir les famílies, el professorat i els mitjans de comunicació. Els alumnes ho podran veure en directe a les escoles. Per seguir l'acte cal inscriure's en aquest enllaç

Un programa de la Regidoria d'Educació 

El programa Infants Ciutadans està promogut des de la Regidoria d'Educació i se centra en l'alumnat de 5è de primària de les escoles inscrites. Cada curs es proposa un tema sobre el qual demanar l'opinió dels infants i promoure així en el si de les escoles espais de reflexió al voltant d'un àmbit en què el govern de la ciutat té molt d'interès a millorar, i per tant està obert a escoltar i incorporar la mirada de tota la ciutadania. Per això compta amb la col·laboració professional d'una altra regidoria que està més vinculada al centre d'interès proposat.

Enguany, l'encàrrec que s'ha fet als infants ha estat com millorar els centres cívics i la participació ciutadana dels infants, i s'ha treballat conjuntament amb la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals.

És un programa implantat des de l'any 1998 a Reus i impulsat en els últims anys pel Pla Educatiu d'Entorn, amb l'objectiu de promoure la participació activa dels alumnes de les escoles de la ciutat en la construcció, el desenvolupament i la millora de Reus. 

En aquesta edició ha fet un pas més en els seus objectius, amb la voluntat que els infants, a més de fer aportacions per millorar la ciutat, facin una reflexió entorn de la participació. Es pretén que els alumnes aprenguin a participar participant; i que dissenyin la seva pròpia experiència de diàleg, reflexió i presa d'acords, que ha de culminar amb la recollida de propostes en relació amb el tema que es treballa.

Els objectius del programa i del nou enfocament s'emmarquen en les línies que estableixen el Reglament Municipal de Participació Ciutadana, el Pla Estratègic de Participació Ciutadana que el desenvolupa i el Pla d'Acció Municipal Reus 2019-2023.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: