1 de 10
UNIVERSITAT

La URV millora posicions i se situa entre les 750 millors universitats del món

Segons el rànquing QS

La URV és entre les universitats més destacades del món | URV
per Reusdigital.cat, Tarragona | 9 de juny de 2021 a les 10:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La URV forma part per tercer any consecutiu del QS World University Rankings (edició 2022), que des del 2004 elabora la consultora internacional QS Quacquarelli Symonds i avalua les millors universitats del món. Se’l considera un dels tres rànquings universitaris més prestigiosos del món, al costat del de Xangai (ARWU) i el del Times Higher Education (THE).

La URV es posiciona en els llocs 701-750 de les aproximadament 1.300 que formen part d’aquesta llista, un lloc que comparteix amb la Universitat del País Basc i la de Santiago e Compostela. La Universitat es troba en la 20a posició a l’Estat espanyol i en la sisena entre les universitats catalanes -públiques i privades- que hi apareixen. L’indicador en què la URV ha obtingut una millor puntuació és el de citacions per investigador (41,7,6 punts), que la col·loca en el rànquing global en la posició 333 si es tingués en compte exclusivament aquest indicador.

També es troba entre les 500 primeres en l’indicador de la ràtio d’estudiants internacionals (25,2 punts) QS utilitza sis indicadors per elaborar el rànquing: la reputació acadèmica, basada en una enquesta que es realitza a més de 130.000 acadèmics (40% del total de la puntuació); la reputació des del punt de vista dels qui donen feina, basada en les respostes d’una enquesta a 75.000 ocupadors sobre la relació entre institució i l’ocupabilitat dels graduats (10%); les citacions per investigador, que mesura l’impacte de la recerca dividint el nombre de citacions rebudes en un període de cinc anys entre el nombre de professors d’una institució (20%); la ràtio professor/estudiant (20%); la ràtio de professors.

En aquesta darrera edició del rànquing, l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) es manté en el primer lloc per desè any consecutiu, seguit de la Universitat d’Oxford i la d’Stanford i la Cambridge, que comparteixen la tercera posició.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: