SOLIDARITAT

La Creu Roja distribuirà més de 200.000 kg d'aliments a la demarcació de Tarragona

El Programa d'Ajuda Alimentària FEAD arribarà a 18.283 persones en situació de vulnerabilitat

per Reusdigital.cat, 8 de juny de 2021 a les 12:06 |
Els projectes es poden duu a terme gràcies a la tasca de centenars de persones voluntàries | Creu Roja Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Creu Roja comença aquest mes la distribució de 226.238 kg d'aliments a la demarcació de Tarragona, que arribaran a 18.283 persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta partida forma part de la primera fase del Programa d'Ajuda Alimentària a les persones més desafavorides 2021, posat en marxa pel ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) a través del Fondo Español de Garantía Agraria (FEGA).

El programa, que està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost nacional, distribuirà 23,7 milions de kg d'aliments a tot l'estat, dels quals més d'11,8 milions seran repartits per Creu Roja. Els aliments a distribuir són de caràcter bàsic, variats, nutritius, poc peribles i de fàcil transport i emmagatzematge. Els kits que es repartiran inclouen arròs, mongetes cuites, llet UHT, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, galetes, macedònia de verdures, cacau soluble i conserves infantils de fruita i pollastre.

La Creu Roja durà a terme la distribució d'aliments a través de 12 assemblees locals de la demarcació de Tarragona i de 25 entitats associades al repartiment. En l'àmbit estatal més de 746.800 persones ateses per la Creu Roja es beneficiaran d'aquesta primera fase del programa FEAD 2021.

Altres iniciatives 

A més d'aquest important Programa d'Ajuda Alimentària FEAD, Creu Roja compta amb altres programes i projectes destinats a la cobertura de necessitats bàsiques, no només amb productes d'alimentació, sinó també amb altres productes de primera necessitat, com els d'higiene. Les ajudes a les persones més vulnerables per a la cobertura de necessitats bàsiques es duen a terme tant a través del lliurament de cistelles bàsiques d'aliments, com de targetes moneder que permeten adquirir productes en diversos establiments comercials.

D'aquesta manera, els beneficiaris poden accedir a una major varietat de productes per tenir una dieta més saludable i equilibrada. El sistema de targetes moneder permet a les famílies tenir accés a aliments frescs i de temporada, que són més difícils d'emmagatzemar i de distribuir, aconseguint així reduir l'impacte ambiental i assolir una major eficiència en la gestió de les ajudes per alimentació.

Una part important d'aquestes ajudes s'aconsegueix gràcies a donacions d'empreses que de manera solidària contribueixen a pal·liar la necessitat bàsica d'alimentació, així com a través de la col·laboració i coordinació amb institucions i administracions (de tots els nivells territorials) amb les quals s'han establert convenis de col·laboració per a atendre aquesta important necessitat.

Tota la labor realitzada en els programes i projectes es duu a terme gràcies a la tasca de centenars de persones voluntàries que de manera altruista i compromesa s'involucren en el repartiment d'aquestes ajudes. Durant l'últim any, a causa de l'impacte econòmic generat per la pandèmia de la covid-19, les demandes d'ajuda alimentària a Creu Roja s'han multiplicat per cinc.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: