1 de 10
AJUTS

La Diputació presenta els nous ajuts per al sector de la cultura

Destina més de 7,8 milions d'euros a impulsar projectes i reactivar l'activitat

La presidenta Noemí Llauradó i el diputat Joan Josep Garcia han presentat les diferents inversions | Diputació de Tarragona
per Reusdigital.cat, 8 de juny de 2021 a les 11:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Tarragona presenta els nous ajuts destinats a impulsar projectes i reactivar l'activitat en general del sector de la cultura al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès. Amb un import total de 7.816.000 €, les inversions arribaran a múltiples àmbits, tant públics com privats, i tindran com a beneficiaris a ajuntaments; entitats culturals, esportives o socials; professionals autònoms i microempreses, promotors de publicacions locals i comarcals, i centres d'ensenyament, mitjançant diferents convocatòries.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha destacat la importància d'aquests ajuts en la reactivació cultural de la demarcació: "Representen un suport clar, explícit i directe a un dels sectors econòmics que més ha patit les conseqüències de la covid-19. En aquest sentit, contribuiran a la reactivació de la producció de continguts culturals i, consegüentment, a la recuperació econòmica de les nostres comarques en aquests temps encara convulsos". Segons ha afegit, a la Diputació "escoltem i fem costat a les necessitats d'un sector que, més enllà del seu caire productiu, és clau per al desenvolupament de l'esperit crític a escala individual i col·lectiva".

Per la seva part, el diputat de l'àrea de Cultura, Joan Josep Garcia, ha ressaltat "la diversitat d'àmbits culturals i socials que es poden acollir a les diferents convocatòries d'ajuts", que seran en règim de concurrència competitiva i que, com a novetat, s'hauran de sol·licitar per via electrònica, per tal de facilitar-ne la tramitació. Al mateix temps, ha fet èmfasi en l'increment de les inversions en cultura des de 2019 fins a l'actualitat: "Hem passat de 5,6 milions d'euros als 7,8 milions d'euros actuals".

Pel que fa a les dates de les convocatòries, tres ja han estat aprovades per la Junta de Govern de la Diputació, i pel que fa a la resta, la majoria s'aprovaran al llarg d'aquest mes de juny. D'aquesta manera, els sol·licitants en podran fer els tràmits de seguida que es publiquin oficialment.

Increment pressupostari i novetats

Dels ajuts, destaca l'increment de 536.000 € amb relació a l'exercici anterior, la majoria destinats a l'e-catàleg, i la consolidació dels ajuts per a professionals i microempreses de l'àmbit cultural, que es va iniciar l'any passat en el marc del Pla de xoc covid-19, i que enguany se centra bàsicament en la reactivació cultural mitjançant nous projectes al territori. Una altra novetat és la incorporació de les escoles de dansa i art i disseny públiques en la convocatòria que l'any passat s'adreçava només a les escoles de música.

Tots els detalls sobre els ajuts es poden consultar a la pàgina web de la Diputació de Tarragona. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: