1 de 10
DIVULGACIÓ

El CNL crea un joc de preguntes per conèixer Antoni de Bofarull

Es difondrà a través d'Internet i les xarxes socials

Una imatge del joc | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, 8 de juny de 2021 a les 09:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus va convidar el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura a col·laborar en les activitats per commemorar l'Any Bofarull 2021. Fruit d'aquest treball en comú, el CNL ha creat un senzill joc de preguntes que es difondrà a través d'Internet i les xarxes socials, i que permetrà al gran públic conèixer qui va ser aquest personatge i sobretot destacar-ne les aportacions que va fer en el camp de la llengua i la literatura catalana.

L'aplicació busca divulgar, de manera més lúdica i resumida, la informació que contenen les Notes biogràfiques sobre Antoni de Bofarull i Brocà (Reus, 1821 – Barcelona, 1892) que va preparar Jaume Massó, comissari de l'Any Bofarull, i que va difondre l'Ajuntament de Reus en presentar la programació de l'Any, i també les aportacions que va fer Jordi Ginebra en la seva conferència inaugural titulada "Antoni de Bofarull: Renaixença i conflicte identitari a la Catalunya contemporània".

De fet, des del mateix joc, les persones que vulguin ampliar la informació podran accedir tant a aquestes notes biogràfiques com a la conferència, i també a la Bibliografia d'Antoni de Bofarull i Brocà que han preparat les biblioteques de la ciutat i que recull les obres que es poden consultar a les Biblioteques Municipals de Reus i a la del Centre de Lectura referides a l'autor.

D'aquesta manera, aquest senzill joc que ha preparat el CNL, integra l'activitat que s'ha dut a terme fins ara per commemorar l'any que es dedica a aquest polifacètic fill il·lustre de la ciutat. A més, i per mitjà del CNL, la celebració de l'Any Bofarull depassarà l'àmbit municipal, ja que també es difondrà entre els 22 centres de normalització que el Consorci per a la Normalització Lingüística té a tot Catalunya.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: