DISTINCIONS

La DOP Siurana lliura els premis dels concursos de dibuix i de receptes de cuina

per Reusdigital.cat, Reus | 7 de juny de 2021 a les 12:07 |
Imatge de la canalla guanyadora del concurs | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El jardí de l’Estació Enològica va acollir l’acte de lliurament dels premis escolars de dibuix i de receptes convocats des del Consell Regulador de la DOP Siurana, els quals han comptat amb la participació de 18 escoles de primària de les set comarques on es produeix i s’elabora l’oli verge extra DOP Siurana. L’acte, que va comptar amb la presència del president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Antoni Galceran; el director dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Àngel Xifré; i el director de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí; va aplegar els infants que van ser distingits amb les seves obres, en un format més reduït degut a la situació sanitària però amb una joia enorme per poder-ho celebrar junts.

En el cas del concurs de dibuix, que enguany arriba a la 28a edició, s’han premiat 12 obres, sis de categoria petits (6 a 9 anys) i sis de la B (10 a 13 anys), d’un total de 77 finalistes (cada centre només podia presentar un màxim de tres obres per cada categoria). El jurat del Consell Regulador ha valorat la creativitat, lema, tècnica i composició.

Pel que fa a les receptes de cuina, que arriba a la 4a edició, s’han premiat sis autors de 15 finalistes, pel jurat professional de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils; en aquest cas s’ha valorat la motivació per triar la recepta i el valor de l’oli en la seva explicació. Els guanyadors van ser tots obsequiats amb un diploma acreditatiu, un lot de dibuix o de cuina segons la categoria i oli d’oliva verge extra DOP Siurana; en concret 15 litres per als primers premis; 10 litres en el segons i cinc litres els tercers.

Mentre que en el cas de les receptes els dos guanyadors podran viure una experiència única: ser cuiners per un dia a l’Escola d’Hostaleria de Cambrils en una activitat que, si la situació actual ho permet, es podrà desenvolupar entre els propers mesos de setembre i octubre. La convocatòria d’aquests concursos de dibuix i receptes, forma part de les accions impulsades des del Consell Regulador de la DOP Siurana amb l’objectiu d’ampliar el coneixement i la divulgació de l’oli d’oliva verge extra com a producte del territori, protagonista del nostre paisatge i gastronomia, entre alumnes dels centres educatius.
 
Participació