1 de 10
ACTIVITAT ECONÒMICA

Jornada sobre «Ecosistemes cooperatius locals per promoure l’economia social i solidària al territori»

Dimecres al migdia

Cartell de la jornada | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 7 de juny de 2021 a les 09:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dimecres 9 de juny, de 12 a 2 del migdia, l’IMFE Mas Carandell organitza conjuntament amb l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp i la col·laboració de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), la jornada en línia Ecosistemes cooperatius locals, amb la finalitat de donar a conèixer els beneficis de l’economia social i solidària i impulsar-la a nivell local.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha dit aquest dilluns que és "essencial fomentar el model de l’economia social i solidària al territori com alternativa als sistemes econòmics més tradicionals, no només per basar-se en principis com la participació, la sostenibilitat, la transparència, el treball en xarxa i l’equitat entre d’altres, sinó perquè en els últims temps el creixement i diversificació d’aquestes iniciatives han fet evident la seva capacitat per resoldre aquestes i d’altres necessitats de la ciutadania".

A la primera part de la jornada tindrà lloc la presentació del llibre L’economia social i solidària a Catalunya, a càrrec del seu coautor, Ivan Miró Acedo, membre de la cooperativa La Ciutat Invisible. Posteriorment Xavier Rubio Cano, Cap del departament d’Economia social de l’Ajuntament de Barcelona i Blai Collado Ochoa consultor a Tandem Social, presentaran la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, XMESS, de la qual formen part 32 municipis, i a la qual Reus va ingressar el passat novembre.

Tancarà l’acte l’exposició, per part de l’Ecosistema cooperatiu de Reus, sobre el funcionament i tasca que realitza aquesta xarxa a nivell local i llur estratègia de desenvolupament. Aquesta jornada, adreçada al públic en general i d’accés lliure prèvia inscripció a mascarandell.cat/agenda, s’oferirà a través de la plataforma Zoom. Un cop la persona s’hagi inscrit, rebrà per correu electrònic l’enllaç a la sala el mateix dia de l’esdeveniment.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: