ENSENYAMENT

El CAC premia un projecte educatiu de tres docents del Gabriel Ferrater

A través de la videocreació, l'alumnat elabor material divulgatiu sobre dones artistes

per Reusdigital.cat, Reus | 5 de juny de 2021 a les 11:16 |
Les tres docents de l'institut reusenc que han estat distingides | Cedida
Aquest passat divendres s'ha celebrat en streaming l'entrega de la 18a edició dels Premis del Consell audiovisual català (CAC) a l'escola, en col·laboració amb el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i la Fundació La Caixa.

L'objectiu d'aquest concurs és fomentar l'educació en comunicació als centres educatius. El projecte Les dones també escriuen la història de l'art, desenvolupat per Rosalia Anglada, Isabel Taixés i Ester Ferrando, professores de l'institut Gabriel Ferrater de Reus, ha guanyat el 1r premi en categoria de professorat.

Es tracta d'un projecte de videocreació on els alumnes elaboren material divulgatiu sobre dones artistes de diferents disciplines, en múltiples formats (youtuber, videoart, reportatge, o audioguia). De manera interactiva, mitjançant codis QR, aquestes càpsules informatives arriben a alumnes de tot el centre i aquests alumnes treballen els continguts i creen nous materials.

"El fet de premiar un treball d'aquest tipus és un pas més en la visualització de les dones artistes. Aquestes dones que no apareixen als llibres d'història de l'art però que si que hi eren", s'ha subratllat des del centre d'ensenyament de Reus.
Participació