1 de 10
ARXIVÍSTICA

Lluís Pasqual dona l'arxiu personal al Ministeri de Cultura i Esports

Els documents il·lustren la trajectòria artística del dramaturg reusenc des de finals dels anys seixanta

Una imatge de Pasqual | ACN
per ReusDigital, 4 de juny de 2021 a les 20:17 |
Aquest article es va publicar originalment el 4 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Lluís Pasqual ha donat l'arxiu personal al Centre de Documentació de les Arts Escèniques i de la Música (CDAEM) del Ministeri de Cultura i Esports, segons ha anunciat la mateixa entitat cultural al seu canal de Twitter. Es tracta d'un conjunt "bast" de documents que il·lustra la trajectòria artística del dramaturg català des dels seus inicis, a finals dels anys seixanta del segle passat, fins als treballs més recents.

La directora de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), Amaya de Miguel, ha destacat la importància de l'arxiu d'un "referent indiscutible" de l'escena estatal, i ha mostrat la "satisfacció" i el "privilegi" que suposa custodiar el seu llegat professional.

De Miguel també ha destacat l'etapa en què Pasqual va exercir de director del Centre Dramàtic Nacional en una etapa "fructífera" durant la qual el dramaturg "va saber ser punta de llança per a la renovació escènica" del teatre estatal. A l'INAEM consideren Pasqual, que aquest dissabte compleix 70 anys, una de les figures "més importants" del teatre europeu de l'últim mig segle, i afirmen que les posades en escena a teatres d'Espanya, França i Itàlia han suposat "fites" en la història del teatre recent.

Pasqual, nascut a Reus el 5 de juny del 1951, ha estat al capdavant de diverses institucions teatrals destacades, com ara el Teatre Lliure de Barcelona, el Centre Dramàtic Nacional d'Espanya o l'Odeon Teatre d'Europa a París. La seva trajectòria no ha estat tampoc exempta de polèmica. A principis de setembre del 2018 va dimitir com a responsable del Teatre Lliure després d'un estiu convuls en què el Col·lectiu Dones i Cultura va exigir que fos cessat per les seves maneres de fer "despòtiques i de mals tractes".

El CDAEM posarà el fons a disposició un cop acabi el procés "minuciós" de catalogació i arxiu que comença ara.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: