PORT TARRAGONA

Un nou vaixell de l'armada espanyola farà parada a Tarragona

El patruller ha d'efectuar escales en diversos ports per tasques de vigilància i arribarà al Port el 8 de juny

per Nació Tarragona, Tarragona | 4 de juny de 2021 a les 14:22 |
El vaixell Toralla, navegant. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El patruller Toralla de l'armada espanyola recalarà el dia 8 de juny al Port Tarraco. El vaixell, que romandrà atracat fins al dia següent, es troba realitzant tasques de vigilància i seguretat, així com de presència naval al llarg de litoral.

Entre les seves comeses, s'inclouen la vigilància i control del trànsit marítim, la protecció del medi ambient, la vigilància de pesca i la protecció del patrimoni arqueològic subaquàtic, així com col·laboracions amb altres organismes estatals amb competències en l'àmbit marítim. Durant les seves operacions, és comú l'entrada en diferents ports de la costa mediterrània i l'acostament de l'armada a la població civil.

En aquesta ocasió, acompanyat pel capità de fragata Lorenzo Machado Alique, comandant naval de Tarragona, efectuarà un arriat solemne a bord. Per motius de prevenció contra la Covid-19, no es permetran visites a bord. Sobre el vaixell el Toralla és el primer d'una sèrie construïda per a l'armada espanyola per les Drassanes de Barcelona.

El seu lliurament a l'armada es va produir a l'abril de 1987. Inicialment el seu port base va ser Alacant, però des de setembre de 1996 té base a Cartagena. Aquest patruller pren el seu nom del topònim de l'illa de Toralla, que està situada a la ria de Vigo, unida a aquesta ciutat per un pont. Té una eslora màxima de 28,5 metres, una mànega de 6,64 metres i un calat de 1.88 metres.

Els seus dos motors dièsel MTU 8V de 2100cv li permeten arribar a una velocitat màxima de 20 nusos. Compta amb una metralladora Browning de 12,7mm i la seva dotació la formen 13 marins de l'armada espanyola, al comandament del tinent de navili Juan Baró Martín.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: