1 de 10
VIA PÚBLICA

La Guàrdia Urbana incrementa el control als propietaris de gossos

S'ha reforçat la presència d'agents de paisà al carrer per fer complir la normativa municipal

Una zona d'esbarjo per a gossos | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, 4 de juny de 2021 a les 12:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Guàrdia Urbana de Reus ha incrementat el control dels propietaris de gossos que no compleixen amb l'ordenança de Civisme i no recullen els excrements o no remullen les miccions dels animals. D'acord amb les instruccions de l'alcaldia i de la regidoria de Seguretat, Convivència i Civisme, el cos municipal de seguretat ha reforçat la seva presència amb agents de paisà al carrer per aplicar la normativa municipal.

La brutícia als carrers i places per no recollir els excrements dels gossos és un dels temes que genera més queixes veïnals pel que fa a la via pública. És per això que la Guàrdia Urbana fa especial seguiment a aquesta problemàtica. Durant el mes de maig, els agents han aixecat 15 actes a propietaris de gossos, 10 de les quals per no recollir les dejeccions dels animals i 5 per no remullar les miccions. Durant tot el 2021, ha aixecat 27 actes per dejeccions i 8 per miccions.

Al llarg de l'any 2020 es van aixecar 99 actes per dejeccions i 4 per miccions; mentre que el 2019 es van aixecar 28 actes per dejeccions. L'obligació de remullar els orins dels animals va entrar en vigor amb la modificació de l'ordenança de Civisme el juliol de 2020.

Dolors Vázquez, regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, remarca que "la Guàrdia Urbana fa una crida a viure la ciutat amb civisme i respecte cap als seus veïns, i embrutar la ciutat amb les dejeccions i miccions de gossos no és un comportament cívic". En aquest sentit, la regidora ha explicat que els agents estan treballant des de la prevenció, però també des de la sanció per evitar aquesta problemàtica. "Volem un espai urbà net i saludable per a tothom, on la convivència ha de ser per a tothom", ha indicat. 

Espais d'higiene per a gossos

L'Ajuntament ha habilitat en els darrers anys sis espais d'higiene o pipicans a la ciutat que permeten als propietaris de gossos disposar de zones adequades dins l'àmbit urbà perquè els gossos puguin fer les seves necessitats sense pertorbar la convivència amb la resta d'usuaris de la via pública i veïns de la ciutat.

Els serveis de neteja municipals fan un seguiment específic i programat de l'estat i condicions en què es troben aquests espais, a la vegada que els usuaris estaran obligats a fer-ne un ús responsable, portar els animals lligats i recollir els seus excrements.

La mitja dotzena de punts d'aquestes característiques (entre 20 i 50 m2, amb sorra i tancats) estan situats a l'avinguda del Doctor Vilaseca; a la plaça del Baluard; a la plaça Morlius; al carrer de Sant Benet; al carrer de Sant Lluís; i al carrer del Vapor Vell. 

Espais d'esbarjo

D'altra banda, i també en resposta als suggeriments dels propietaris de gossos, el consistori ha habilitat en els últims anys fins a set grans zones d'esbarjo i alliberament per a gossos, que es troben ubicades a diferents parcs o terrenys municipals. En aquests espais tancats els animals poden fer exercici amb seguretat i també es recorda als usuaris la responsabilitat que han de tenir a l'hora d'utilitzar-los.

Els espais d'esbarjo estan ubicats al carrer de Maria Aurèlia Capmany; al parc de Gandhi; al carrer de Vilafranca del Penedès; a la plaça de Joaquim Sorolla; a la plaça Luis Buñuel; al parc de Sant Jordi; i a l'avinguda President Tarradellas. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: