1 de 10
POLÍTICA

S'aprova al Senat una moció de Junts per tirar endavant l'estació intermodal

Castellví ha reclamat un "impuls" al projecte definitiu de l'equipament

S'ha validat una moció al Senat per impulsar l'estació intermodal | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 3 de juny de 2021 a les 16:51 |
Aquest article es va publicar originalment el 3 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La senadora per Tarragona de Junts per Catalunya, Assumpció Castellví, ha defensat aquest dijous una moció per impulsar el projecte definitiu de l’estació central intermodal de Reus “en la major brevetat possible i sense demora”.

“Aquest projecte donarà servei a la segona àrea metropolitana de Catalunya, afavorint així a l’equilibri territorial”, ha subratllat la senadora, qui ha volgut fer un reconeixement al lideratge de la Cambra de Comerç de Reus, que “ha treballat incansablement per tal que el projecte es faci realitat”.

Castellví ha fet èmfasi en el fet que l’estació podrà rebre “altres tipus de transport”, i esdevenir “un gran centre d’intercanvi modal”. “Un eix vertebrador de les comunicacions ferroviàries del Camp de Tarragona que resoldrà les disfuncions actuals del territori”, ha insistit.

Amb aquest projecte, s'ha argumentat des de Junts, "Reus no només serà la quarta pista de l’Aeroport del Prat, sinó també connectarà la ciutat amb el seu aeroport". La senadora ha recordat que, malgrat ser adjudicada el 2009 per 54 milions d'euros, “l’estació porta paralitzada més d'una dècada” i ha perjudicat el desenvolupament econòmic i territorial de la demarcació de Tarragona.

La moció aprovada ha exposat que "la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Senat insta el Govern espanyol a realitzar , en la major brevetat possible i sense demora, els estudis de demanda i de viabilitat socioeconòmica de l’estació central intermodal de Reus, així com el seu encaix funcional dins de la xarxa ferroviària de Tarragona i, en funció dels resultats d’aquests estudis, es promoguin les accions per al projecte definitiu de d’aquesta estació”.

Just espera una partida als pressupostos de l'estat

La Cambra de Comerç de Reus, al seu torn, ha celebrat l’aprovació, a la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Senat, de la moció de Junts on s’insta al govern central a realitzar, en la major brevetat possible i sense demora, els estudis de demanda i de viabilitat socioeconòmica de l’estació central intermodal de Reus, així com el seu encaix funcional dins de la xarxa ferroviària de Tarragona i, en funció dels resultats d’aquests estudis, es promoguin les accions per al projecte definitiu d’aquesta estació”.

La moció s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups (Junts, ERC, PSC, Cs, PNB i Grup Mixt) i l’única abstenció del PP. Per al president de la Cambra, Jordi Just, "aquesta és una gran notícia perquè torna a posar de manifest la conveniència de reprendre les obres d’una infraestructura cabdal pel territori". “Si tenim en compte que el projecte ha dormit en l’oblit durant molts anys, queda clar que hem aconseguit tornar a situar-lo a la primera pàgina de l’actualitat amb la complicitat de totes les realitats del territori. Aquesta és una estació cabdal per millor la competitivitat de l’aeroport però, molt especialment, per poder garantir la mobilitat de la nostra gent”, ha subratllat.

El president de la corporació ha apuntat que "el terreny està abonat per poder aconseguir que en els propers pressupostos generals de l’Estat s’inclogui una partida per poder avançar en aquesta línia. Cada vegada estem més a prop. I en els propers pressupostos i en la posterior discussió d’esmenes ja es fixarà una aportació econòmica per poder iniciar la construcció en un termini d’un o dos anys. Ho tenim a tocar”. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: