PORT TARRAGONA

El Museu del Port tanca la seva seu provisional al Tinglado 2 a partir de dilluns

per Reusdigital.cat, Tarragona | 3 de juny de 2021 a les 10:31 |
Imatge nocturna del Moll de Costa | Port Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest diumenge, 6 de juny, el Museu del Port obrirà per darrera vegada la seva seu provisional, ubicada al Tinglado 2 del Moll de Costa. S’espera que la nova seu, ubicada al Refugi 2, sigui inaugurada i oberta al públic abans de finalitzar aquest estiu. El Tinglado 2 va obrir les portes al públic el passat 11 de setembre de 2020 funcionant com a seu temporal de l’emblemàtic espai cultural tarragoní, el Museu del Port.

Durant aquests 10 mesos, l’espai ha recollit l’exposició temporal del Museu, ja que a la seu original s’ha realitzat una reforma integral i un disseny d’una nova i més atractiva museística adaptada al nou temps. Cal dir, que l’oferta de les activitats didàctiques, organitzades per l’espai cultural es continuaran portant a terme a l’aula pedagògica de l’espai entitats. També, es continuaran organitzant les sortides a la natura, les visites guiades i les visites teatralitzades que es realitzen al voltant del Moll de Costa i Serrallo.

També cal recordar que segueixen actives les noves activitats de l’Educa Digital, un programa pedagògic virtual destinat a escoles i esplais amb diferents nivells educatius estrenat el passat mes d’octubre 2020.

Un Museu consolidat al territori

El Museu és un dels espais culturals més actius a la demarcació de Tarragona i l’equip directiu ha doblat esforços per mantenir l’activitat durant aquesta pabdèmia.Totes i cadascuna de les activitats ofertes han complert amb les condicions de seguretat, higiene i aforament limitat establertes per la covid-19.

L’Educa Digital (activitats virtuals) ha rebut més de 1.200 escolars durant aquest curs tan especial i les iniciatives pedagògiques presencials, que es van poder obrir amb aforament limitat a causa de la pandèmia, han comptat amb gairebé reserves per a 1.200 alumnes fins finals del curs escolar.

Això significa que 2.700 escolars de diferents nivells han participat de les activitats didàctiques virtuals del Museu. Tot i la situació pandèmica que estem vivint, més de 9.500 persones han volgut participar de les activitats del Museu; 2.087 d’elles van visitar l’emblemàtic pailebot Santa Eulàlia per Setmana Santa mentre estava atracat al Moll de Costa amb la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona.

La resta de persones usuàries, 7.500, s’han submergit en el discurs que ha presentat el Tinglado 2 del Moll de Costa durant aquests 10 mesos que ha funcionat com a seu provisional. 
Participació