ENSENYAMENT

Mig miler d'escolars visitaran el Teatre Fortuny en el marc d'un projecte pedagògic

Se'ls farà un recorregut per l'espai i coneixeran la música de l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus

per Reusdigital.cat, Reus | 2 de juny de 2021 a les 13:50 |
El projecte s'ha batejat com | Reus.cat
La Fundació Teatre Fortuny de Reus, amb la col·laboració del Consorci del Teatre Fortuny, participat per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, i l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, engeguen el projecte pedagògic Cap Infant sense Fortuny que portarà 500 escolars de la ciutat de 6è de primària al Teatre Fortuny el pròxim dimarts 8 de juny.

Els objectius d’aquest projecte "són diversos", segons s'ha comentat aquest dimecres en roda de premsa. Per un costat, la "decidida" voluntat de formar nous públics i, per l’altre, la presentació d’un dels equipaments culturals de referència de la ciutat, el Teatre Fortuny. L’activitat consistirà en fer una visita al teatre per tal que els escolars puguin conèixer de primera ma com és el Fortuny: llotges, platea i escenari, i després escoltar en directe l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, que els iniciarà en el coneixement de l’orquestra, els seus músics i les diferents famílies de veus i d’instruments.

Aquesta proposta s’inicia enguany, amb dues sessions el matí del dia 8 de juny, però la voluntat és que es pugui repetir cada any. A més, aquest 2021 servirà de cloenda del programa Anem a Concert que es fa a Reus des de l’any 2011.

El conte musical Pere i el Llop serà el programa seleccionat per a aquesta ocasió. El nou projecte Cap Infant sense Fortuny "té una mirada també inclusiva i des de la Fundació del Teatre Fortuny es financia l’assistència d’aquelles escoles o escolars que per motius econòmics no han pogut participar al projecte, de manera que es pugui apropar la cultura a aquells col·lectius de la societat més desafavorits i que a vegades es poden veure exclosos de l’oferta cultural, ja sigui per algun tipus de discapacitat, problemàtica social o dificultat econòmica", segons s'ha assenyalat des del consistori.
Participació