1 de 10
POLÍTICA

Neix Tarragona Lidera, una plataforma impulsada pels dos regidors no adscrits

Sonia Orts i José Luis Calderón s'han ajuntat amb una trentena de persones per formar el seu propi espai polític tres mesos després d'abandonar Ciutadans

La plataforma ciutadana Tarragona Lidera s'ha presentat aquest dimecres amb els dos regidors no adscrits, Sonia Orts i José Luis Calderón. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 2 de juny de 2021 a les 11:44 |
Aquest article es va publicar originalment el 2 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nou episodi del vodevil de l'Ajuntament de Tarragona. A escassos tres mesos després de la fugida de Ciutadans per part dels regidors Sonia Orts i José Luis Calderón, ara aquests han format una plataforma "ciutadana". Es tracta d'una entitat no registrada però que a partir d'ara serà el nom (Tarragona Lidera) sobre el que faran activitat política tant Orts com Calderón, que des del principi actuen com un sol grup municipal malgrat que l'Ajuntament els hagi aplicat el pacte antitransfuguisme.

Segons han explicat a la roda de premsa aquest matí al Pati de Jaume I de l'Ajuntament, quan van decidir marxar de Ciutadans van iniciar converses amb associacions de la ciutat, que els traslladaven inquietuds que el govern "no escolta".

En tot aquest temps han aglutinat, diuen, "una trentena de persones" que s'han volgut sumar a un projecte "no partidista". De facto, actuarà com un partit més amb els seus representants a la institució local, ara bé, els seus integrants encara no han decidit si es presentaran a les eleccions de 2023, d'aquí a dos anys. La plataforma, nascuda aquest dimecres, neix "davant la situació de decadència i l'absència de projecte de ciutat, així com per l'augment de problemes a tota la ciutat", segons ha assenyalat Orts, que nega representar "cap ideologia".

La regidora creu que Tarragona s'ha de fer valdre davant de la resta d'administracions i que el govern ha de comunicar-se millor amb la resta de grups. L'"única ideologia", ha dit Sonia Orts, "és Tarragona". Fent gala de l'"esperit indòmit de 1811", els dos regidors encaren la segona meitat del mandat amb un projecte propi per tenir més força d'influència.

Decàleg

Com altres plataformes, els integrants s'han unit sota un nou decàleg. Es tracta de 10 punts de consens com ara recuperar l'estabilitat i el lideratge de Tarragona, ajuts directes als afectats de la crisi i uns serveis socials més eficients, regularització dels interins, més inversió en seguretat, apostes pel turisme, la indústria, la renovació dels polígons industrials o la redacció del nou POUM, així com donar ús a les "grans runes" de Tarragona.

Un punt històricament reivindicat per la CUP i que inclou edificis com el preventori de la Savinosa, el pàrquing Jaume I, el Banc d'Espanya, la Tabacalera, la Ciutat Residencial, la Quinta de Sant Rafael, entre d'altres.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: