1 de 10
SALUT

L'Hospital participa en un estudi europeu sobre el càncer colorectal

La recerca conclou que països amb programes de detecció precoç disminueixen la incidència de la malaltia

L'estudi inclou les dades de 3,1 milions de pacients amb càncer colorectal | Hospital Universitari Sant Joan de Reus
per Reusdigital.cat, 2 de juny de 2021 a les 11:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha participat en un estudi europeu, liderat per la Divisió d'Oncologia Preventiva del German Cancer Research Center i el National Center for Tumor Diseases de Heidelberg (Alemanya), que constata que països amb programes de detecció precoç del càncer colorectal de llarga durada disminueixen significament la incidència d'aquesta malaltia.

Els resultats, publicats a la revista Lancet Oncology del mes de maig, mostren que la incidència en països amb programes de detecció precoç de llarga durada mitjançant colonoscòpies i proves fecals, disminueix substancialment en el temps, amb percentatges anuals que oscil·len entre l'1,6 i el 2,5% en homes i de l'1,3 al 2,4% en dones.

Per contra, la incidència del càncer colorectal augmenta a la majoria de països on no hi ha programes de cribratge a gran escala disponibles, amb percentatges anuals de canvi que oscil·len entre el 0,3 i l'1,9% en homes i del 0,6 a l'1,1% en dones.

Per tant, els majors descensos de la mortalitat per càncer colorectal s'observen en països amb programes de detecció precoç de llarga durada. L'estudi, que inclou les dades de 3,1 milions de pacients amb càncer colorectal diagnosticats entre l'any 2000 i el 2016 de 21 països europeus, també demostra que s'observen tendències divergents en la incidència, la mortalitat i la distribució per estadis de càncer colorectal, segons els països europeus i que s'expliquen en gran manera pels diferents nivells d'implantació dels programes de detecció precoç del càncer colorectal.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: