1 de 10
SALUT

L'EDP propietària de l'Hospital Sant Joan de Reus ja és operativa

Es preveu la subrogació dels contractes dels professionals del centre a la nova entitat

Una imatge d'arxiu de l'accés al centre reusenc | Reusdigital.cat
per Reusdigital.cat, Reus | 1 de juny de 2021 a les 17:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Entitat de Dret Públic (EDP) Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp, adscrita al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya és plenament operativa a partir d’aquest dimarts, 1 de juny, i passa a ser, a tots els efectes, la propietària de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Per aquest motiu, s'ha explicat des del CatSalut, es procedeix a la subrogació dels contractes dels professionals de l’Hospital a la nova EDP, en els termes que preveu la legislació vigent. Així doncs, els contractes laborals de tots els treballadors es mantenen íntegrament en les mateixes condicions i també es manté vigent l’actual conveni col·lectiu del centre.

Aquest canvi de titularitat comporta la desaparició de l’empresa Hospital Universitari Sant Joan de Reus SA i l’entrada en funcionament de la nova EDP Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp, titularitat del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

De cara als propers mesos també està previst que la nova EDP incorpori d’altres empreses que tenen vinculació amb l’Hospital Sant Joan, seguint el conveni regulador entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Reus per a la racionalització de l’activitat assistencial del Sistema de Salut al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, signat el desembre de 2019.

És el cas de Ginsa AIE i el Laboratori de Referència de Tarragona i Terres de l’Ebre, així com dels centres d’atenció primària de la Fundació Sagessa Salut, és a dir, l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils i les àrees bàsiques de salut de Vandellòs-l’Hospitalet, Riudoms, la Selva del Camp i Marià Fortuny de Reus.

L'Hospital de Móra passa a mans de Salut
 
L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre ha passat aquest dimarts a mans del Departament de Salut de la Generalitat. A partir de la creació de la nova Entitat de Dret Públic (EDP) Salut Terres de l'Ebre i un cop dissolta l'empresa Gestió Comarcal Hospitalària Societat Anònima (Gecohsa), avui s'ha de fer efectiu el traspàs d'actius i passius de l'hospital al Govern.

Els més de 350 professionals actuals passaran a formar part de la plantilla de la nova EDP. Gecohsa era l'empresa propietat de l'Ajuntament de Reus que gestionava fins ara aquest hospital. Un dels principals projectes que encararà la nova propietària és l'ampliació i reforma de l'àrea quirúrgica. Aquest projecte, encara pendent de licitació, consistirà en una ampliació i reforma de la sala d'endoscòpia digestiva, la sala de parts i el sistema de climatització i renovació d'aire de tots els quiròfans.

Es farà en tres fases, la primera de les quals ha de començar aquest any a la sala d'endoscòpia i la sala de recuperació al medi. També hi ha previst iniciar obres per millorar els circuits al servei d'Urgències, amb una ampliació de la zona de control del servei, una millora en la circulació de la sala de triatge, una adequació d'un lavabo adaptat pel servei i una millora en la circulació des de les sales d'espera.

A banda s'ha prioritzat el projecte d'instal·lació d'una helisuperfície propera a l'àrea d'urgències del centre, que funcionarà 24 hores al dia i que permetrà el vol nocturn.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: