1 de 10
ENSENYAMENT

Un nou projecte vincula l’alumnat de Reus amb els valors del comerç local

L'objectiu, apunten Prats i Recasens, és el d'incentivar un programa pedagògic "actiu i vinculat" a la ciutat

Fotografia de grup dels representants de les diverses parts implicades en el projecte | Reus.cat
per Reusdigital, Reus | 31 de maig de 2021 a les 12:45 |
Aquest article es va publicar originalment el 31 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte Reus és comerç és el primer que es fa a la ciutat "per tal d'aproximar a l'alumnat els valors del comerç local i de proximitat", segons fonts municipals han apuntat aquest dilluns. La iniciativa sorgeix de la regidoria d’Empresa i Ocupació, conjuntament amb la d’Educació, i amb la col·laboració de la Cambra de Comerç.

El regidor d’Empresa i Ocupació, ​Carles Prats, ha indicat en roda de premsa que “vam veure la necessitat de realitzar un projecte que apropés a l'alumnat dels diferents centres educatius de la ciutat a les botigues de Reus que lligués l’aprenentatge i els serveis”.

Per part seva, el regidor d’Educació, Daniel Recasens, ha afegit que “veiem que és important que els alumnes treballin en els valors de comprar a la ciutat i que després sigui ells els que comparteixin aquest missatge a la societat”.

Per dur a terme el projecte, es va fer un encàrrec a l'empresa pedagògica Ans Educació, que ha dissenyat un projecte d'Aprenentatge i Servei (APS) i que consta de tres parts: la primera, una unitat didàctica a l'aula amb exercicis i formació reglada a través del currículum escolar de Cicle Superior, que el professorat treballa en diferents sessions, amb l'objectiu d'incloure-la al programa pedagògic de l'alumnat; la segona, un taller a l'aula d'una hora que consta d'una presentació i un joc de cartes on l'alumnat ha de seguir un objectius sostenibles que "resumeixen el valors del comerç local"; i la tercera, una visita als comerços locals de la ciutat on l'alumnat coneixerà de les botigueres la seva tasca i acabarà complint aquest APS a través d'una campanya de visualització on acabarà decorant els aparadors de cada botiga "amb missatges de valors i futur".

El treball va començar el dia 24 de maig amb la primera part i la feina del professorat amb la Unitat didàctica. Des d’aquest dilluns i fins al dia 10 de juny, es realitzaran els tallers a 14 centres de la ciutat, amb un total de 26 classes.

Serà a partir del dia 7 de juny i fins al dia 21 de juny que es durà a terme la darrera part, en la qual un total de 26 establiments comercials de la ciutat rebran la visita de l'alumnat amb el seu professorat. Aquest projecte té l’objectiu d’expandir-se durant els pròxims cursos a tots els centres educatius de Reus.

Segons han indicat els regidors Prats i Recasens, "els nostres objectius són vincular l’escola amb el món local a través dels comerços i incentivar un programa pedagògic actiu i vinculat a la ciutat”.

Una vegada acabat aquest projecte (curs 2020/ 2021), de cara als propers mesos de setembre i octubre està previst fer una exposició en algun espai municipal on surtin totes les fotografies de l'alumnat i els comerços, de manera que també altres alumnes podran anar a visitar-les.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: