1 de 10
FESTES

Un any més, les campanes de Reus anunciaran la festa de Corpus

Detall del cartell promocional de les campanades de Corpus | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 30 de maig de 2021 a les 20:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La festa de Corpus ha estat tradicionalment a la ciutat de Reus l'avantsala de la Festa Major, el punt d'inici d'un mes de juny marcat per la festa i els actes al carrer. Enguany seguirà sense ser així a causa de la crisi sanitària però, malgrat tot, el calendari corre i la festa s'esdevé igualment.

Per aquest motiu, els campaners anunciaran a toc de campana de forma tradicional la festa de Corpus, com porten fent des que fa més de 20 anys van recuperar els tocs manuals de campanes al campanar de la Prioral.

El toc de festa anuncia oficialment la festivitat i la vigília. Tradicionalment s'ha associat aquest toc a la sortida dels gegants, arribant-ne a canviar el motiu original. Enguany, ja serà la segona vegada que no es coincideix amb la sortida dels gegants, recuperant el seu sentit original. 

El toc general acompanya la professó de Corpus, que té lloc el diumenge a la tarda després de l'acte religiós, aproximadament a dos quarts de 8 de la tarda. Enguany se seguirà realitzant la professó per l'interior de la Prioral i, per tant, tant la professó com el toc duraran menys estona.

Els reusencs i les reusenques podran gaudir del so tradicional de les campanes el dijous, 3 de juny, a dos quarts de 10 del matí i a les 4 de la tarda amb el Toc de Festa anunciant el dia de Corpus. El dissabte, 5 de juny, a les 12 del migdia, amb el Toc de Festa anunciant la vigília de la festa de Corpus, i el diumenge 6 de juny, a les 10 del mati, amb el Toc de Festa anunciant la festivitat de Corpus, i a 2 quarts de 8 de la tarda aproximadament , amb el Toc General acompanyant la professó.
 

Cartell promocional de les campanades de Corpus Foto: Cedida

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: