Una idea, una acció i un moviment

per Josep Maria Pujol Masip, 28 de maig de 2021 a les 13:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una idea, una acció i un moviment. Aquestes són les paraules que defineixen el nostre partit polític Ara, Ara Catalunya.

Un grup de persones, o moltes persones i un grup teníem la idea que els partits polítics dels nostres pobles, ciutats, comunitats autònomes i de l'estat es movien per interessos allunyats de la ciutadania. Alguns vivim els denominats “Oasis “o la falta de control polític des de l'oposició. Penso en Reus, ciutat on neix AraReus. La situació era inèdita: el govern va aconseguir eliminar l'oposició. La va incorporar als seus propis fins. I no vull dir que sigui dolent. Simplement resulta inèdit com també resulto inèdit que, arran de l'oasi, el deute de Reus va aconseguir tints excel·lents en convertir la nostra corporació municipal en una de les més distingides de l'estat espanyol. Superant els límits previstos per la norma, això si gràcies a les tortuositats que algú va aprendre en una certa comissió d'economia a Madrid.

Aquesta idea, que les directrius de Madrid o Barcelona determinen la política local, a aquest grup de persones, entre les quals he estat i estic, ens va portar a l'acció, a plantejar i concretar una protesta ciutadana. A lluitar contra un projecte urbanístic que alterava de manera irracional un dels llocs més preuats de la ciutat, el passeig Misericòrdia. El No a la Sedera inicia la seva marxa gràcies als dirigents de les associacions de veïns, que van aconseguir reunir més de quatre mil signatures en el seu suport, portant aquesta protesta a totes les institucions possibles, entre elles, El Parlament de Catalunya, el Síndic de Greuges de la Generalitat i el propi Ajuntament.

Aquests veïns de Reus van aconseguir vèncer a l'Oasi polític de Reus.

I aquesta acció moguda per la idea que qui mana a la Ciutat és Barcelona o Madrid, segons el partit polític del qual depengui el govern, va portar a una part del grup del No a la Sedera a inaugurar el que avui serà o és el moviment Ara, Ara Catalunya.

Tot moviment precisa d'una idea, d'una acció i d'una fi concreta: l'acció del govern municipal som les persones. El municipalisme que preconitza AraCatalunya no és un altre que procurar el millor per a les persones dels nostres municipis, ja siguin pobles o ciutats.

I per a això l'acció que ens ha de portar a aquest moviment per i per a les persones entronca en les paraules del discurs que Abraham Lincoln pronuncia en la Inauguració del cementiri de Gettysburg el dia 18 de novembre de 1863 en dir “el govern del poble, pel poble, per al poble no perirà”. Una de les expressions que serveixen per a definir la democràcia.

És per això que el municipalisme que es preconitza des d'AraCatalunya arrenca de la necessitat de considerar a les persones el centre de les accions públiques, amb l'únic fonament de procurar el seu benestar personal i emocional.

L'expansió del moviment ens ha portat a ser presents en més de trenta municipis, a Tarragona, Lleida i Barcelona, presència que s'ha anat incrementant i que ens portarà sens dubte a crear una altra manera de fer política. 


Josep Maria Pujol Masip és el president d'Ara Catalunya. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: