OBRES I MILLORES

Reformaran la Via Augusta de l’Hospitalet de l’Infant

A partir de la tardor, amb un termini de set mesos per a les obres i 1,5 milions de pressupost

per Reusdigital.cat, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | 28 de maig de 2021 a les 13:22 |
Una imatge amb la simulació de les obres | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant té previst reformar enguany una part de l’avinguda Via Augusta de l’Hospitalet de l’Infant. En concret, el tram comprès entre els carrers de Vandellòs i de Masriudoms. Per definir les obres de reurbanització, el consistori va encarregar el projecte executiu al despatx Vilanova+Moya, arquitectes, que el passat dijous es va presentar a la ciutadania. L’objectiu d’aquest projecte és transformar aquest tram de via urbana, per dotar-la de major espai per als vianants. 

Actualment, l’avinguda està formada per unes voreres estretes i tres calçades, és a dir, té una configuració de via interurbana amb calçades de serveis. Com que ha perdut la funció de pas a través del nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant, ja que la carretera N-340 ha estat desviada, es considera que ha arribat l’hora de convertir aquesta avinguda en una via urbana moderna.

“Amb aquesta actuació pretenem donar prioritat als vianants, a l’ús cívic d’aquesta avinguda; i dinamitzar el comerç local i l’activitat econòmica en general, afavorint la mobilitat sostenible”, ha afirmat l’alcalde, Alfons Garcia. Així doncs, es vol mantenir l’accés i el pas de vehicles d’una manera convencional, però amb una via de dos carrils, un per cada sentit de circulació.

També es vol dotar la via de la major capacitat d’aparcament possible, per potenciar la seva funció de nucli urbà; i alhora eixamplar al màxim l’espai de vianants, per permetre un passeig ample i, allà on calgui, terrasses o espais d’estada. Amb l’execució d’aquest projecte es generaran 88 places d’aparcament en semibateria invertida, la qual cosa suposarà un increment d’unes 55 places respecte les 33 places que actualment té aquest tram de la Via Augusta, amb quatre places adaptades a les persones amb mobilitat reduïda.

A més, es construiran una voreres amples, de 5 a 6 metres, i es definirà una línia d’arbrat, d’1,50 metres d’amplada, en la qual es disposarà també el nou enllumenat. Per tant, la solució adoptada modificarà completament les amplades d’aquest tram de la via, de les zones d’aparcament i de les voreres, reajustant-ne la geometria; i definirà una nova posició de l’arbrat, l’enllumenat públic i el mobiliari urbà.

Segons es preveu, les obres començaran a la tardor i tindran un termini d’execució de set mesos. El pressupost d’execució per contracta serà d’1,5 milions d’euros, aproximadament. 
Participació