1 de 10
LITERATURA

Els perills del futbol d'elit

Una fotografia de Toni Cotet | Cedida
per Jordi Cervera Nogués, Reus | 28 de maig de 2021 a les 09:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Toni Cotet és un professor de secundària badaloní amb vint-i-cinc anys d'experiència docent i autor de vuit novel·les juvenils. La darrera és "Il·lusions trencades" i l'ha publicat Llibres del Delicte amb el número 2 de la col·lecció Delictes juvenils.

Cotet presenta dos valors importants i interessants a l'hora de conrear la narrativa juvenil. D'una banda la seva professionalitat, rigor i efectivitat a l'hora d'escriure. És un escriptor sòlid i experimentat que sap treballar les històries que planteja amb habilitat i interès. De l'altra, aquests 25 anys de tracte diari amb adolescents que li aporten un bagatge impagable a l'hora de conèixer de primera mà quins temes interessen als joves, com s'han de plantejar, com s'han de tractar i, sobretot el cobejat secret de motivar aquest públic per aconseguir que s'acostin a la lectura.

I val a dir que els seus alumnes són els seus primers i més entusiastes lectors, la qual cosa vol dir que els seus llibres aconsegueixen trencar tabús i capturar l'ànima lectora dels més joves.

En aquest cas que ens ocupa, "Il·lusions trencades" ens acosta un tema popular i a la vegada desconegut, les interioritats de les pedreres dels grans clubs de futbol, el món de les joves promeses, dels primers contractes, dels interessos dels equips punters a l'hora d'assegurar-se el control sobre futur valors. Jugadors amb il·lusions, famílies amb un punt d'avaricia, amics que veuen amb enveja com els seus companys de tota la vida triomfen i ells es queden pel camí, representants que intueixen la lluïssor dels diners al tombant de la cantonada i, sobretot, el perill de posar a l'abast de gent massa jove un univers de luxe i d'excessos. Toni Cotet agafa aquests personatges, els dibuixa a la perfecció i els fa jugar en un joc que ell controla amb una gran habilitat. Capítols curts que mantenen una intriga en creixement, que mostren sense desvetllar, que suggereixen sense arribar a ser explícits, construint una novel·la àgil, valenta, documentada, inspiradora i plena de sorpreses.

I, per acabar-ho d'arrodonir, el llibre porta el número 2 de la recent encetada col·lecció Delictes juvenils, de l'editorial Llibres del Delicte que dirigeix Marc Moreno. Després de consolidar un important planter de novel·les negres adultes, ara es llença a incentivar els lectors joves amb propostes atractives que, amb tota probabilitat, ajudaran a forjar nous lectors i a augmentar el llistat dels amants i seguidors de la novel·la negra.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: