1 de 10
MÓN EMPRESARIAL

Tercera edició del premi BASF a la millor pràctica d’Economia Circular a l'Estat

Imatge de la convocatòria dels premis | BASF
per Reusdigital.cat, Tarragona | 27 de maig de 2021 a les 17:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Grup BASF i el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat i amb la col·laboració d’EFE Verda com a mitjana partner, han obert la convocatòria per a la tercera edició dels premis a la millor pràctica d’Economia Circular a l'estat, uns guardons l’objectiu dels quals és reconèixer aquells projectes i iniciatives que contribueixin a circularitzar l’economia.

L’economia circular és un dels reptes per a BASF, que situa un dels seus focus prioritaris en la innovació per a fer front als reptes de l’energia intel·ligent, l’alimentació, la mobilitat i la vida urbana. Com a resultat d’aquesta innovació, des de 2018 BASF està treballant en el projecte Chemcycling que consisteix a reciclar químicament els residus plàstics per a convertir-los en una matèria primera secundària en substitució dels recursos fòssils.

Amb aquesta tecnologia, complementària al reciclatge mecànic, aconsegueix estalvis d’emissions de CO₂, una qualitat dels materials iguals a la del plàstic verge i proporcionar una solució a aquells residus difícils de reciclar mecànicament (residus plàstics mixtos, plàstics amb residus o els envasis multicapa d’aliments).

Sobre la consolidació d’aquests premis, Carles Navarro, director general de BASF Espanyola, ha comentat que “a BASF estem fermament compromesos amb l’economia circular i la sostenibilitat. D’una banda, fem esforços per circularitzar els nostres propis processos industrials i, per un altre, com a empresa química, investiguem i desenvolupem solucions perquè uns altres trobin el seu camí cap al model circular. Tota iniciativa encaminada a fomentar nous models, productes i serveis d’aquestes característiques que siguin beneficiosos per a la societat i el medi ambient, tindrà en BASF un aliat. Ara més que mai és important crear química per a un futur sostenible”.

Els premis compten amb sis categories que pretenen posar en valor les iniciatives més destacades en Economia Circular que s’estan duent a terme a l'estat: Millor iniciativa pública; millor pràctica circular en grans empreses; millor pràctica circular en PIMES; Millor start-up circular i millor pràctica en el món acadèmic i millor pràctica en divulgació. La convocatòria està dirigida a projectes i iniciatives de recerca que contribueixin a circularitzar l’economia i que facin front al desafiament dels recursos naturals limitats a través dels diferents models de negoci circular.

El termini de recepció de candidatures, que ha donat principi aquest dijous, estarà obert fins al pròxim 16 de juliol 2021. El jurat estarà compost per prestigiosos experts a nivell institucional, acadèmic i empresarial en matèria d’innovació empresarial i tecnològica, comunicació, desenvolupament de programes formatius, i de sostenibilitat, a més, per alts directius de BASF a Espanya i el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: