1 de 10
JUDICIAL

Ajornen quinze dies el desallotjament del CSOA Les Naus, a Torredembarra

Prop d'un centenar de persones ha assistit a la convocatòria per aturar la intervenció judicial

La pancarta que presidia la façana del centre social, a Torredembarra. | @ChalecosAmarill
per Nació Tarragona, Torredembarra | 27 de maig de 2021 a les 14:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre Social Ocupat Autogestionat (CSOA) Les Naus, ubicat a l'entrada de Torredembarra, tenia per a aquest dijous una ordre de desallotjament. A les 10 del matí els impulsors del centre havien convocat per aturar la comitiva judicial, després que la propietat n'hagi reclamat el retorn. Prop d'un centenar de persones han assistit a la crida, que han pogut ajornar l'ordre 15 dies.

De fet, no ha estat fins més d'una hora després de la convocatòria que no ha arribat la comitiva judicial. L'absència dels Mossos d'Esquadra ha impedit que poguessin fer-hi res, però han promès que tornaran aquest cop sí amb l'ajut policial.

Aquest espai va ser ocupat al 2014 i des de llavors és un dels punts de reunió per al jovent del municipi, amb xerrades, concerts i altres activitats, especialment orientades al debat polític i social. Fins i tot ha estat seu d'assaig per a una de les colles castelleres locals, els Xiquets de Torredembarra, i s'ha dedicat a usos com gimnàs, cinema, circ, o rocòdrom.

Després de la desaparició els darrers anys dels centres socials ocupats a Tarragona, Reus o Cambrils, aquest és l'únic projecte semblant que queda actiu al Camp de Tarragona. Es tracta de dues naus industrials abandonades per una empresa constructora que segons detallen "eren objecte de robatoris i destrosses que no feien més que degradar l'edifici". Des de la seva ocupació, el seu aspecte ha canviat.

Aquest no és el primer cop que arriba l'amenaça de desallotjament, ja que el BBVA ha intentat en altres ocasions recuperar l'espai. És Anida Operaciones Singulares S.A. qui en aquesta ocasió ha activat els mecanismes legals.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: