1 de 10

Els alumnes de l'Institut Escola Pi del Burgar fan de paradistes al Mercat Central

Han venut les verdures cultivades durant el curs a l'hort del centre educatiu

Una fotografia de grup | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, 27 de maig de 2021 a les 13:25 |
Aquest article es va publicar originalment el 27 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous 27 de maig, a partir de les 10 del matí, els alumnes del projecte "Com anar sols per la vida" de l'Institut Escola Pi del Burgar han venut les verdures que han cultivat durant el curs a l'hort del centre educatiu en una parada habilitada per a l'ocasió al Mercat Central. Aquesta ja és la setena vegada que els alumnes es converteixen en paradistes per un dia, després de la bona acollida que ha tingut la iniciativa en cursos anteriors, tant per part del centre educatiu com del mercat. Els han acompanyat els regidors Carles Prats, d'Empresa i Ocupació, i Daniel Recasens, d'Educació.

"Com anar sols per la vida" és un projecte de caràcter inclusiu que es desenvolupa amb els alumnes de Secundària amb necessitats educatives greus i permanents a l'Institut-Escola Pi del Burgar de Reus. Coordinat per una psicopedagoga i una mestra d'educació especial, el projecte té com a objectius incrementar l'autonomia en la vida diària d'aquests alumnes, fomentar la seva socialització, promoure'n el desenvolupament emocional i incrementar els seus coneixements curriculars bàsics.

Mitjançant diferents microprojectes s'ofereixen experiències directes als alumnes que impliquen tant a la resta de l'alumnat del centre com a les famílies, als mestres i a tota la comunitat.

De l'hort al mercat

En aquest cas, l'activitat s'emmarca en el microprojecte de "L'hort" i culminarà aquest dijous 27 maig, a partir de les 10 del matí, amb la venda de les verdures que ells mateixos han conreat a l'hort de l'escola en una parada del Mercat Central. Amb l'experiència de la venda es pretén que els alumnes treballin l'expressió oral, la manipulació de monedes, les operacions de càlcul bàsiques i, sobretot, la seva inclusió social. L'activitat compta amb la col·laboració dels paradistes del Mercat Central i l'Ajuntament de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: