POLÍTICA

Cambrils presenta el seu segon pla local per combatre els efectes de la covid-19

El consistori anuncia noves tandes dels bons de descompte al comerç

per Reusdigital.cat, Cambrils | 27 de maig de 2021 a les 12:52 |
Una imatge de l'Ajuntament de Cambrils | Ajuntament de Cambrils
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Cambrils treballa en la posada en marxa del segon Pla Local per a la reactivació econòmica i social, que "donarà continuïtat al primer paquet de mesures amb la reedició i ampliació d'algunes accions i la incorporació de noves iniciatives per pal·liar els efectes de la Covid-19", segons han assenyalat fonts municipals aquest dijous.

L'alcaldessa, Camí Mendoza, ha explicat que "el govern municipal segueix treballant per donar resposta a les noves situacions i necessitats generades per la pandèmia, ajudar a les persones més vulnerables i donar suport al teixit productiu del municipi". En aquest sentit, ha assegurat que "es tracta d'un pla viu que s'ha d'anar adaptant i ampliant segons l'evolució de la pandèmia".

Més "Bons Cambrils"

El primer tinent d'alcalde, Lluís Abella, ha destacat per part seva "el compromís de l'Ajuntament des del primer dia per estar al costat de la gent i especialment dels sectors més afectats". Per la seva banda, el segon tinent d'alcalde, Oliver Klein, ha comentat que s'han dut a terme actuacions que "han tingut molt èxit i que han arribat per quedar-se, com la campanya de descomptes dels Bons Cambrils per reactivar el consum, o bé les noves ajudes directes a empreses i autònoms, que s'afegeixen a les del programa Suma i Sumem".

En aquesta línia, el també regidor de Promoció Econòmica ha explicat que s'obrirà una segona convocatòria d'ajudes destinades als establiments d'allotjament, i que els Bons Cambrils es tornaran a posar en circulació el setembre i al desembre. "Així doncs, en aquest segon pla de xoc, es repeteixen algunes de les actuacions previstes en el primer per la seva necessitat i la bona acollida que han tingut en els darrers mesos", ha argumentat.

A banda de les ajudes directes i els bons, entre les mesures que tindran continuïtat en l'àmbit econòmic també hi ha l'exempció del pagament de les taxes d'ocupació de via pública de negocis, comerços i mercat ambulant. A més, l'Ajuntament preveu mantenir l'ampliació de terminis i facilitats de pagament del calendari fiscal i l'exempció del pagament de l'ICIO per obres menors. A més, segons s'ha explicat, el consistori impulsarà "diverses obres" a diferents punts del municipi.

Un altre bloc important del pla de reactivació són les mesures en l'àmbit de l'atenció social. En aquest capítol es preveu una segona edició dels plans d'ocupació municipal amb una dotació econòmica de 75.000 euros, la reedició del curs d'Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, la pròrroga del reforç de la xarxa de distribució d'aliments i la tarifació social de les activitats d'estiu, l'ampliació dels ajuts d'urgència i una nova convocatòria dels ajuts d'habitatge.

Com a novetat, el pla inclou un curs sobre energies renovables, una campanya de sensibilització sobre la Covid-19 dirigida a tota la població i un programa de capacitació digital per la ciutadania amb més dificultats per accedir a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Execució del primer pla

Fonts municipals han exposat que l'Ajuntament de Cambrils ja ha executat més del 90% de les accions previstes al primer Pla Local per a la reactivació econòmica i social del municipi, el que suposa un impacte de més de 2,9 milions al pressupost municipal, entre reducció d'ingressos, despeses i inversió.

A aquesta xifra caldrà sumar-hi el segon pla de xoc, que significarà un esforç addicional de més d'un milió d'euros per l'Ajuntament. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: