COMERÇ

Els dips beuen vermut

La destil·leria Priorat B&D Lab presenta un nou producte per retre homenatge a aquesta fantàstica figura de l'imaginari popular

per Reusdigital.cat, Pratdip | 22 de juliol de 2021 a les 13:00 |
Imatge de l'ampolla del nou Vermouth Dos Déus DIP | Vermouth Dos Déus
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
D'atractius, Pratdip en té molts. El seu ric patrimoni natural n'és un, així com el seu nucli antic, on les criatures dels dips s'amaguen per als visitants. Ara, la vila del Baix Camp pot sumar un nou reclam per fer sentir la seva veu i projectar-se al territori. Es tracta d'un vermut, impulsat des de la destil·leria Priorat B&D Lab, que s'ha batejat com DIP, lògicament per retre homenatge a aquesta fantàstica figura de l'imaginari popular. 

Des de Bellmunt del Priorat, la destil·leria és la responsable dels vermuts Dos Déus, del primer vermut calent del món, Dos Déus Mediterranean, i de Nordic, la ratafia de magnòlies Mina, així com del licor de flors de saüc Nojae. De cara a l'actual temporada, i en una edició limitada de 624 ampolles, el nou DIP és envellit en les mateixes botes que utilitzen els millors whiskis i amb herbes aromàtiques prèviament assecades amb el calor i foc d’una turba orgànica.

Priorat B&D Lab explica que DIP explora els sabors fumats dels whiskis més apreciats de l’Illa d’Islay, i les notes torrades i caramel·litzades del bourbon nord-americà. L’ampolla, com no podia ser d'una altra manera, s'inspira en la terra de dips. "Afegeix unes aromes inaudites al paladar, aconseguides per uns processos similars als de l’elaboració dels millors whiskis i bourbons", es fa constar per part dels seus creadors. De fet, una part s’elabora seguint la tradició dels destil·lats escocesos de torrar les plantes mitjançant l'ús del fum de carbó i de turba orgàniques. 

La fórmula es barreja amb els vins del Priorat "per donar com a resultat un nou vermut. I en acabat, s’afina amb el mètode dels bourbon de Tennessee, deixant reposar el vermut en botes de 200 litres de roure americà noves, extratorrades, de les mateixes característiques que les de producció del bourbon", es detalla. El resultat, DIP, "té força, bona estructura i una harmonia plena per haver madurat en aquest tipus de fusta, amb notes caramel·litzades, fumades, iodades i amb aromes de fruita compotada i cacaus exòtics".

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: