1 de 10
ACTIVITAT ECONÒMICA

Redessa vol fomentar el creixement econòmic al territori a partir de vuit eixos estratègics

Una imatge de la presentació dels nous eixos estratègics d'acció a Redessa | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 26 de maig de 2021 a les 12:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Redessa ha presentat aquest dimecres el seu full de ruta de cara als pròxims mesos, centrat en vuit eixos estratègics que tenen com a finalitat "fomentar el creixement econòmic al territori", segons s'ha apuntat aquest dimecres en roda de premsa.

En primer lloc, es planteja promoure la innovació en les empreses, especialment les vinculades als dos sectors estratègics de la ciutat i de la Catalunya Sud: TIC i agroalimentari. Serà a través de la creació d'un laboratori d'innovació (Innolab) on desenvolupar estratègies i mètodes que fomentin la innovació, la transformació i la competitivitat de les empreses; i fomentar dinàmiques innovadores en la gestió dels recursos de Redessa.

En segon lloc, es vol treballar per al creixement del Parc tecnològic del Tecnoparc i el desenvolupament d'un hub centrat en l'àmbit tecnològic i de nutrició que faciliti la creació d'un ecosistema empresarial que ajudi a captar noves empreses a la ciutat i faci créixer les existents.

Pel que fa al sector TIC, segons s'ha explicat, aquest treball s'articularà a través d'eines com una Incubadora TIC, un programa d'incubació d'empreses de base tecnològica; amb propostes de realitat virtual i augmentada, tot treballant l'ús de les tecnologies immersives en el dia a dia de firaReus; amb la implantació del 5G, amb la instal·lació d'una antena de 5G a l'entorn del Tecnoparc; i ampliant el catàleg de serveis específic per al sector TIC.

Quant al sector agroalimentari i nutrició, i encara en aquest segon eix, s'aniran generant sinergies per fomentar la creació d'un clúster empresarial que posicioni la ciutat i la Catalunya Sud en l'àmbit de l'alimentació humana i animal, amb la finalitat de captar noves empreses i de generar nous serveis en un sector que aplega 70 empreses al Camp de Tarragona amb més de 4.000 treballadors i una facturació de més de 1.800 milions d'euros.

Un tercer eix passa per promoure el creixement de les empreses instal·lades als centres de Redessa; el quart, per fomentar els esdeveniments a mida de les empreses; el cinquè, per l'aposta per fires que generin impacte econòmic i social, ja sigui per promoure un nou format de fires professionals, o per aprofitar la integració de les noves tecnologies al dia a dia de firaReus i les possibilitats que s'obren en aquest sentit.

El sisè dels eixos passa per establir serveis de softlanding per a les empreses que es vulguin instal·lar a la ciutat, centrant les de l'àmbit TIC en la zona del Tecnoparc, gestionant els tràmits que requereixin per implantar-se i oferint solucions d'habitatge, o mobilitat.

El setè eix se centra en la voluntat d'augmentar el parc d'habitatge social a la ciutat, construint noves promocions d'HPO i HD treballant per augmentar la Borsa d'Habitatge de Lloguer Social; i el vuitè, per implantar nous projectes sobre terrenys i immobles de Redessa que ajudin a "desenvolupar el teixit social i empresarial de la ciutat".

Els nous eixos, s'ha indicat, es plasmen en una nova imatge corporativa de Redessa. S'ha creat també una nova marca que "transmet aquests nous valors d'innovació, impuls, transformació i acompanyament per al creixement de les empreses". Aquesta nova marca potencia el nom de Redessa, i serveix també per homogeneïtzar els noms dels centres d'empreses. Així, els centres d'empreses passaran a dir-se Redessa viver (anteriorment Redessa 1), Redessa Tecno (anteriorment Tecnoredessa), Redessa Cepid naus (anteriorment Redessa 2) i Redessa sòl (anteriorment Redessa 3). 
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: